Ιταλοί δύτες έφεραν στην επιφάνεια ακόμη 17 σορούς από το βυθισμένο πλοίο που μετέφερε μετανάστες και το οποίο ναυάγησε την προηγούμενη εβδομάδα κοντά στο νησί Λαμπεντούζα, ανεβάζοντας τον απολογισμό των νεκρών σε 211, δήλωσε ο διοικητής του λιμενικού Φιλίπο Μαρίνι.

«Οι δύτες έφεραν στην επιφάνεια δύο σορούς σήμερα το πρωί και στη συνέχεια 15 ακόμη, μεταξύ αυτών και τεσσάρων γυναικών», δήλωσε ο Μαρίνι.

Υπάρχουν φόβοι ότι περισσότεροι από 300 μετανάστες έχουν χάσει τη ζωή τους στην τραγωδία της Πέμπτης.

Εξαιτίας του γεγονότος ότι το πλοίο έχει ναυαγήσει σε βάθος 40 μέτρων, οι δύτες μπορούν να κατέβουν στο ναυάγιο για λίγα λεπτά κάθε φορά γι' αυτό και οι έρευνες προχωρούν αργά. Όλες οι σοροί γύρω από το πλοίο και όσες βρίσκονταν στο κατάστρωμα έχουν περισυλλεγεί, όμως δεκάδες πιστεύεται να βρίσκονται μέσα στο πλοίο.

Το σκάφος, το οποίο μετέφερε περίπου 500 μετανάστες, κυρίως από την Ερυθραία και τη Σομαλία, ανατράπηκε και βυθίστηκε την Πέμπτη, με το μεγαλύτερο μέρος των επιβατών του να πέφτει στη θάλασσα για να σωθεί.

Η Λαμπεντούζα, μικρό ιταλικό νησί ανάμεσα στη Σικελία και την Τυνησία έχει γίνει ένα από τα βασικά σημεία εισόδου παράνομων μεταναστών από την Αφρική στη νότια Ευρώπη.

Χιλιάδες άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους προσπαθώντας να πραγματοποιήσουν το δύσκολο ταξίδι με αμφίβολης αξιοπιστίας πλοιάρια, ωστόσο το δυστύχημα της Πέμπτης ήταν ένα από τα χειρότερα σε μια σειρά αντίστοιχων περιστατικών τα τελευταία χρόνια.