Η «Σιδηρά Κυρία» της Βρετανίας Μάργκαρετ Θάτσερ, εκτός από αρκετούς πολέμιους φαίνεται πως είχε και... θαυμαστές. Ένας εξ' αυτών μάλιστα ήταν υπουργός της! 

Ο λόγος για τον Τζον Νοτ, ο οποίος κατείχε το χαρτοφυλάκιο της Άμυνας μέχρι και το 1983 όταν και παραιτήθηκε. Και σήμερα, 30 χρόνια μετά δημοσιεύθηκε η σχεδόν ερωτική επιστολή του προς τη Μάργκαρετ Θάτσερ!

«Ο μεγαλύτερος θρίαμβός σας ως πρωθ​υπουργός, αν μπορώ να το πω έτσι, είναι ότι πραγματικά αρέσετε στους συναδέλφους σας. Μερικοί εξ αυτών σάς αγαπούν λίγο!» έγραφε τότε ο Νοτ στο «ραβασάκι» του προς την «Σιδηρά Κυρία».

Ο Νοτ συνέχισε: «Είναι ασυγχώρητο να το λέω αυτό στις μέρες μας, αλλά σάς θαυμάζω πραγματικά  ως γυναίκα - η καλή εμφάνισή σας, η έντονη προσωπικότητά σας πάντοτε με γοήτευαν ως άνδρα. Λυπάμαι, αλλά πού είναι το λάθος σε αυτό; 

Νομίζω ότι η συναισθηματική, ενστικτώδης και ρεαλιστική προσέγγισή σας για τα περισσότερα θέματα - τόσο πολύ θηλυκή - είναι το μυστικό της επιτυχίας σας στον ανδροκρατούμενο κόσμο της πολιτικής».

Ο Νοτ αναφέρει στα απομνημονεύματά του, ότι η Θάτσερ δεν απάντησε στην επιστολή την οποία υπέγραφε «Με αγάπη - Τζον».