Ο Διεθνής Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) θα ανοίξει, την επόμενη χρονιά, γραφείο στα Τίρανα και θα ξεκινήσει έργα συνεργασίας με την αλβανική κυβέρνηση, δήλωσε ο γενικός διευθυντής του οργανισμού Χοσέ Γρασιάνο ντα Σίλβα, μετά τη συνάντηση που είχε, στη Ρώμη, με τον υπουργό Γεωργίας της Αλβανίας Έντμοντ Παναρίτι.

Το γραφείο Τύπου του υπουργού ανακοίνωσε ότι ο κ. Παναρίτι διαβεβαίωσε για τον ενεργό και δυναμικό ρόλο της αλβανικής κυβέρνησης στη συνεργασία με τον FAO σε ό,τι αφορά την υλοποίηση κοινών σχεδίων στον τομέα της γεωργίας και των τροφίμων.

Ο κ. Παναρίτι εξήρε το άνοιγμα του γραφείου του FAO στην Αλβανία ως μια νέα φάση της συνεργασίας και κάλεσε τον κ. ντα Σίλβα να παρευρεθεί στα εγκαίνια του γραφείου στα Τίρανα.

Ο Διεθνής Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) είναι μια εξειδικευμένη υπηρεσία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών που συμβάλλει στις διεθνείς προσπάθειες για την καταπολέμηση της πείνας και βοηθά τις υπό ανάπτυξη χώρες και τις χώρες που βρίσκονται σε μεταβατικό στάδιο στον εκσυγχρονισμό και τη βελτίωση της γεωργίας, της δασοκομίας και της αλιείας.