Τουλάχιστον 10 είναι τα θύματα στην Αίγυπτο από την επίθεση που δέχθηκαν σήμερα στρατιώτες στα νότια της Χερσονήσου του Σινά και το βομβιστικό πλήγμα έξω από το αρχηγείο των δυνάμεων της τάξης στην Ισμαηλία.

Την επαύριον της αιματηρής καταστολής των διαδηλώσεων των υποστηρικτών του ανατραπέντος προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι, κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους 51 άνθρωποι (οι 47 εκ των οποίων στο Κάιρο), πέντε στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους στην Ισμαηλία, όταν ένοπλοι άνοιξαν πυρ εναντίον της περιπόλου τους. Άλλος ένας στρατιώτης νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Μέχρι στιγμής καμιά οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση, όμως μετά την ανατροπή του προέδρου Μόρσι, η Χερσόνησος του Σινά αποτελεί θέατρο των επιχειρήσεων που πραγματοποιούν οι ισλαμιστές ένοπλοι κατά του στρατού και της αστυνομίας.

Άλλοι πέντε άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο στην αλ Τορ, στα νότια της Χερσονήσου του Σινά από έκρηξη παγιδευμένου με εκρηκτικά αυτοκινήτου έξω από το αρχηγείο των δυνάμεων ασφαλείας, την ώρα που πραγματοποιούσαν σύσκεψη ανώτατοι αξιωματικοί. Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, άλλοι 50 άνθρωποι τραυματίσθηκαν.

Το κτήριο των αρχών ασφαλείας και το παρακείμενο γραφείο του κυβερνήτη της επαρχίας υπέστησαν ζημιές, ενώ το προσωπικό τους εγκατέλειψε τις δύο υπηρεσίες. Οι αρχές ανακοίνωσαν πως το παγιδευμένο αυτοκίνητο που ανατινάχθηκε ήταν περιπολικό που είχε κλαπεί νωρίτερα.