Λόγο για "μειοψηφικούς κύκλους" κάνει ο υπουργός άνευ χαρτοφυλακίου της τουρκικής κυβέρνησης Εγκεμέν Μπαγίς αναφερόμενος στα πανό και τα συνθήματα με περιεχόμενο εναντίον της Τουρκίας που υπήρχαν στη χτεσινή διαδήλωση στα κατεχόμενα της Κύπρου.

"Μας λυπεί το γεγονός ότι κάποιες αμετροεπείς μειοψηφίες στην ΤΔΒΚ υψώνουν πανό με ασεβή λόγια και ύβρεις εναντίον της Τουρκίας, της μητέρας πατρίδας και υποθάλπουν τη βία" λέει σε δήλωσή του προς το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Αναντολού και συμπληρώνει λέγοντας ότι "σύμφωνα με τα ήθη μας, τα παιδιά δεν μπορούν να πουν ούτε το παραμικρό επιφώνημα στους γονείς. Αλλά εμείς δεν πρόκειται να αφήσουμε ακάλυπτο το παιδί μας".

Ο Τούρκος υπουργός αναφερόμενος στη διαδήλωση λέει ότι αυτή "μπορεί να χρησιμοποιηθεί από χώρες που εναντιώνονται στην Τουρκία" και τονίζει: "Θα χαλάσουμε το παιχνίδι αυτό κάποιων μειοψηφικών κύκλων στην ΤΔΒΚ. Κανείς δεν μπορεί να χωρίσει την Τουρκία και την ΤΔΒΚ".

Τέλος ο Μπαγίς εκφράζει την "ανησυχία" ότι τα εναντίον της Τουρκίας πανό στις διαδηλώσεις στα κατεχόμενα "υψώθηκαν από κύκλους που επηρεάζονται από την ελληνοκυπριακή πλευρά ή από κύκλους που εμπλέκονται σε σκοτεινές υποθέσεις στην Τουρκία".