Οι εξεγερμένοι στη Συρία εξαπέλυσαν σήμερα μια επίθεση εναντίον δύο στρατηγικών στρατιωτικών βάσεων στα βορειοδυτικά, σκοτώνοντας δέκα στρατιώτες, στις πιο σφοδρές μάχες που έχουν σημειωθεί στην περιοχή αυτή εδώ και μήνες, όπως ανακοίνωσε μια μη κυβερνητική οργάνωση.

Η επιχείρηση με την κωδική ονομασία «Σεισμός», που συνεχιζόταν μέχρι το απόγευμα, εξαπολύθηκε εναντίον των βάσεων Ουάντι Ντέιφ και Χαμιντίγε στην επαρχία Ιντλίμπ. Οι εξεγερμένοι πολιορκούν τις βάσεις αυτές εδώ και περίπου ένα χρόνο, όπως ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Τουλάχιστον 10 στρατιώτες σκοτώθηκαν και τρία άρματα μάχης καταστράφηκαν από ρουκέτες και όλμους που εβλήθησαν από τους αντάρτες, διευκρίνισε η ίδια πηγή.

Η Ουάντι Ντέιφ, στην οποία υπάρχει αποθηκευμένη σημαντική ποσότητα όπλων και υλικού, είναι μαζί με την Χαμιντίγε οι τελευταίες βάσεις που βρίσκονται ακόμη στα χέρια του συριακού στρατού στην περιοχή.

Τα ελικόπτερα του τακτικού στρατού «έριξαν από την πλευρά τους βόμβες εναντίον των εξεγερμένων γύρω από τις βάσεις», σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Οι εξεγερμένοι προσπαθούν μάταια εδώ και έναν χρόνο να καταλάβουν τις δύο βάσεις αυτές.