Αντί να προσέχει την μόλις 6 μηνών εγγονή της, μια γιαγιά σε προάστιο του Σικάγο, την χτύπησε με βαριοπούλα και στη συνέχεια έκοψε το λαιμό της, σύμφωνα με τους εισαγγελείς.

Η Αλφρέντα Τζίεντροτς, κρατείται χωρίς εγγύηση μετά την εμφάνισή της στο δικαστήριο τη Δευτέρα, σύμφωνα με τον Τάντρα Σάιμοντον, εκπρόσωπο του εισαγγελικού γραφείου. Η γιαγιά θα καταδικαστεί για έγκλημα πρώτου βαθμού.

Ο πατέρας του μωρού ζήτησε τη βοήθεια της γιαγιάς στο νοτιοδυτικό προάστιο Oak Lawn την Κυριακή, προκειμένου να βοηθήσει ο ίδιος στις επισκευές ενός γειτονικού σπιτιού, δήλωσε ο Σάιμοντον στο CNN.

«Ο πατέρας και ο παππούς είχαν βγει από το σπίτι για λίγο όταν συνέβη αυτό το φριχτό γεγονός» ανέφερε η αστυνομία σε γραπτή δήλωση.

Την ώρα που βγήκε ο παππούς, η Αλφρέντα ξάπλωσε το μωρό στο δάπεδο, πήρε μια βαριοπούλα από ένα ντουλάπι και άρχισε να την χτυπά στο κεφάλι και το σώμα. Μετά σήκωσε το παιδί και χρησιμοποίησε ένα μαχαίρι για να κόψει το λαιμό της, όταν ακόμη το μωρό ήταν ζωντανό.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας, δήλωσε πως η 61χρονη Αλφρέντα εμφανίστηκε μεταμελημένη για το θάνατο του μωρού ενώ το ποινικό της μητρώο είναι καθαρό.