Το Δικαστήριο των Βρετανικών Βάσεων Δεκέλειας εξέδωσε την Τρίτη διάταγμα τριήμερης προσωποκράτησης εναντίον 46χρονου από τη Ξυλοτύμπου για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με υποθέσεις εξαπάτησης, απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις, καταρτισμό και κυκλοφορία πλαστού εγγράφου, καθώς και συνωμοσία προς καταδολίευση, αδικήματα τα οποία φαίνεται να διαπράχθηκαν μεταξύ Ιουλίου και Αυγούστου του 2013.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος Τύπου των Βρετανικών Βάσεων Δεκέλειας Ανδρέας Πιτσιλλίδης, «καταγγέλθηκε στην Αστυνομία των Βάσεων ότι μεταξύ Ιουλίου – Αυγούστου 22 άτομα έπεσαν θύματα εξαπάτησης από Ελληνοκύπριο ηλικίας 46 χρόνων, ο οποίος διατηρούσε γραφείο εξευρέσεως εργασίας σε χωριό της Επαρχίας Λάρνακας εντός των Βάσεων Δεκέλειας».

Πρόσθεσε ότι «ο ύποπτος, σύμφωνα με βάσιμους ισχυρισμούς, διαβεβαίωνε τους παραπονούμενους ότι αφού πληρώσουν ο κάθε ένας ένα συμβολικό ποσό για εγγραφή περίπου 35 ευρώ και επιπλέον το κόστος παρακολούθησης ενός σεμιναρίου με θέμα «Ασφάλεια και υγεία στα εργοτάξια» που κυμαινόταν μεταξύ 120 – 180 ευρώ, τότε θα τους εξασφάλιζε θέσεις εργασίας σε εταιρεία κατασκευών που εδρεύει στην Αλγερία. Ο 46χρονος υποσχόταν στους παραπονούμενους ότι θα άρχιζαν εργασία μέχρι το Σεπτέμβριο του 2013». 

Ο κ. Πιτσιλλίδης σημείωσε πως «ύστερα από την καταγγελία ο 46χρονοςσυνελήφθη χθες από την Αστυνομία των Βάσεων και σήμερα οδηγήθηκε ενώπιον του Δικαστηρίου των Βάσεων Δεκέλειας, το οποίο και εξέδωσε διάταγμα προσωποκράτησης του μέχρι την Παρασκευή το απόγευμα. Ανακρινόμενος ο 46χρονος αρνήθηκε να δώσει εξηγήσεις, δυνάμει δικαστικών ενταλμάτων ερευνήθηκαν τα υποστατικά του και παραλήφθηκαν αρκετά τεκμήρια».

Την υπόθεση εξετάζει η Αστυνομία των Βρετανικών Βάσεων Δεκέλειας.