Αεροσκάφη της συριακής πολεμικής αεροπορίας βομβάρδισαν σήμερα θέσεις των ανταρτών στην επαρχία Ιντλίμπ, στη βορειοανατολική Συρία, για να ανακόψουν την επίθεσή τους εναντίον δύο στρατιωτικών βάσεων που θεωρούνται κρίσιμης σημασίας για το καθεστώς στην περιοχή αυτή, όπως ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

"Τα μαχητικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν δύο πλήγματα στα περίχωρα της Μααρέτ αλ Νούμαν, ενώ συνεχίζονται οι συγκρούσεις γύρω από τη στρατιωτική βάση του Ουάντι Ντέιφ", σύμφωνα με τη μη κυβερνητική οργάνωση η οποία βασίζει τις πληροφορίες της σε ένα ευρύ δίκτυο ακτιβιστών και γιατρών σε όλη τη Συρία.

Την Δευτέρα οι αντάρτες ξεκίνησαν μια επιχείρηση, την αποκαλούμενη "Σεισμός" για να καταλάβουν τις βάσεις του Ουάντι Ντέιφ και της Χαμιντίγιε, τις οποίες πολιορκούν εδώ και περίπου ένα χρόνο. Να σημειωθεί ότι έχουν ήδη υπό τον έλεγχό τους το μεγαλύτερο μέρος της επαρχίας Ιντλίμπ.

Το Ουάντι Ντέιφ, όπου φυλάσσονται μεγάλες ποσότητες όπλων, βρίσκεται στα ανατολικά της Μααρέτ αλ Νούμαν ενώ η Χαμιντίγιε είναι στα νότια.

Από τις συγκρούσεις, που συνεχίστηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας, έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον πέντε αντάρτες και 10 στρατιώτες. Νωρίτερα σήμερα, ακτιβιστές της επαρχίας αυτής έδωσαν στη δημοσιότητα τη φωτογραφία ενός άνδρα που υποστηρίζουν ότι είναι ένας αιχμάλωτος υψηλόβαθμος στρατιωτικός. Ο άνδρας έχει αίματα το πρόσωπο, είναι γυμνός από τη μέση και πάνω και έχει έναν επίδεσμο στο κεφάλι.

TAGS