Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα είπε σήμερα στον επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνων στη Βουλή των Αντιπροσώπων Τζον Μπένερ ότι είναι διατεθειμένος να διαπραγματευτεί με τους Ρεπουμπλικάνους μόλις επαναλειτουργήσει το ομοσπονδιακό κράτος και αρθεί η απειλή της στάσης πληρωμών, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Ο Ομπάμα επικοινώνησε τηλεφωνικά σήμερα το πρωί με τον Μπένερ, καθώς συνεχίζει να μην σημειώνεται πρόοδος στα θέματα αυτά.

Ο αμερικανός πρόεδρος κάλεσε τον Μπένερ να επιτρέψει να πραγματοποιηθεί «μια έγκαιρη ψηφοφορία στη Βουλή των Αντιπροσώπων σχετικά με την αύξηση του ορίου του ομοσπονδιακού χρέους χωρίς ιδεολογικές προϋποθέσεις», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Λευκός Οίκος.

«Ο Ομπάμα σημείωσε ότι μόνο το Κογκρέσο έχει την εξουσία να αυξήσει το όριο του χρέους και ότι αν αυτό δεν συμβεί θα έχει σοβαρές επιπτώσεις, στις οικογένειες της μεσαίας τάξης και το σύνολο της αμερικανικής οικονομίας», πρόσθεσε στην ανακοίνωση αυτή η αμερικανική προεδρία.

Εξάλλου, όπως έγινε γνωστό από τον Λευκό Οίκο, ο αμερικανός πρόεδρος θα δώσει σήμερα στις 21:00 ώρα Ελλάδας συνέντευξη Τύπου, κατά την όγδοη ημέρα της μερικής παράλυσης του ομοσπονδιακού κράτους.

Ο Ομπάμα θα μιλήσει από τον Λευκό Οίκο και θα απαντήσει στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, όπως ανακοίνωσε η αμερικανική προεδρία.