Πλοιάριο με παράνομους μετανάστες το οποίο κατευθυνόταν στην Ιταλία εντόπισε η ακτοφυλακή του Λιβάνου, συλλαμβάνοντας πέντε άτομα με την κατηγορία ότι ήταν διακινητές, όπως ανέφερε πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας της χώρας.

«Οι μυστικές υπηρεσίες του στρατού εντόπισαν την περασμένη νύχτα ένα πλοιάριο στο οποίο επέβαιναν τρεις Λιβανέζοι, μέλη του πληρώματος και έξι Σύροι και Παλαιστίνιοι που δήλωσαν ότι προορισμός τους ήταν η Ιταλία», ανέφερε η πηγή.

Το πλοιάριο είχε αποπλεύσει από το λιμάνι της Σάιντα. Είναι η πρώτη φορά που οι αρχές εντοπίζουν παράνομους μετανάστες που επιχειρούν να πάνε στην Ιταλία με αφετηρία τους το νότιο Λίβανο.

Από την έρευνα που ακολούθησε διαπιστώθηκε ότι οι Σύροι και οι Παλαιστίνιοι επιβάτες είχαν πληρώσει 5.000 δολάρια ο καθένας στους «οργανωτές» του ταξιδιού τους. Η αστυνομία συνέλαβε τα τρία μέλη του πληρώματος καθώς και άλλους δύο Λιβανέζους με την κατηγορία ότι ανήκουν σε ένα δίκτυο διακίνησης παράνομων μεταναστών.

Το πλοιάριο θα έκανε διάφορες στάσεις σε άλλες περιοχές της Μεσογείου για να παραλάβει και άλλους επιβάτες.

Πριν από λίγες ημέρες ένα πλοιάριο που μετέφερε παράνομους μετανάστες βυθίστηκε στα ανοιχτά της Ινδονησίας με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 39 άνθρωποι, οι 28 εκ των οποίων ήταν Λιβανέζοι.

Την Κυριακή οι 18 επιζώντες Λιβανέζοι του συγκεκριμένου ναυαγίου επέστρεψαν στη Βηρυτό.

Οι περισσότεροι προέρχονταν από πολύ φτωχές κοινότητες στο βορρά της χώρας και ήλπιζαν να ξεκινήσουν μια νέα ζωή στην Αυστραλία.