Τη μεγαλύτερη έως σήμερα πτώση παρουσιάζει τον Οκτώβριο η δημοτικότητα του γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ και του γάλλου πρωθυπουργού Ζαν - Μαρκ Ερό.

Οι θετικές γνώμες για τον καθένα τους φθάνουν μόλις το 29%, καθώς έχουν χάσει έδαφος στους αριστερούς ψηφοφόρους, σύμφωνα με τη μηνιαία δημοσκόπηση του ινστιτούτου LH2 και του εβδομαδιαίου περιοδικού Le Nouvel Observateur.

Χθες, μια ακόμη δημοσκόπηση των IFOP-Paris Match αποκάλυπτε επίσης ένα χαμηλό ρεκόρ στη δημοτικότητα του διδύμου της εκτελεστικής εξουσίας μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, με ελαφρώς διαφορετικά ποσοστά (30% ευνοϊκές γνώμες για τον Ολάντ, 33% για τον Ερό).

Σύμφωνα με το ινστιτούτο LH2, το 66% των ερωτηθέντων, δηλαδή τα δύο τρίτα του δείγματος, δηλώνει πως έχει αρνητική γνώμη για τον πρόεδρο της Γαλλίας, ενώ το 61% έχει αρνητική γνώμη για τον πρωθυπουργό.

Με 29% θετικές γνώμες, ο Ολάντ χάνει μόνο μια μονάδα σε σχέση με τον Σεπτέμβριο, όμως υποχωρεί κατά τρεις μονάδες σε σχέση με τον Ιούλιο και για πρώτη φορά μετά την εκλογή του, τον Μάιο του 2012, πέφτει κάτω από το όριο του 30%.

«Είναι η πιο κακή επίδοσή του αφότου ήρθε στο Μέγαρο των Ηλυσίων», αναφέρει το LH2, συμπληρώνοντας πως ο προκάτοχός τους Νικολά Σαρκοζί ουδέποτε έπεσε κάτω απ' αυτό το συμβολικό όριο στη διάρκεια της πενταετούς προεδρικής θητείας του.