Η Βενεζουέλα ελπίζει ότι ο πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα θα μπορούσε να τεθεί επικεφαλής σε μία διεθνή επιτροπή μεσολάβησης με σκοπό την ειρήνη στην Λιβύη, αφού η αντιπολίτευση στην Λιβύη, απέρριψε την προσφορά διαμεσολάβησης του προέδρου της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες για την εξεύρεση ειρηνικής λύσης.

«Έχουμε μια πολύ σαφή θέση: είναι πολύ αργά, έχει χυθεί πολύ αίμα», δήλωσε ο Μουστάφα Γεριάνι, υπεύθυνος Τύπου του Εθνικού Συμβουλίου το οποίο εκπροσωπεί τις πόλεις που ελέγχονται από την εξέγερση και εδρεύει στη Βεγγάζη.

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος της Βενεζουέλας πρότεινε την Δευτέρα τη δημιουργία μιας διεθνούς ειρηνευτικής αποστολής, που θα αποτελείται από αρκετές φιλικές χώρες και θα μπορούσε να ενεργήσει ως μεσολαβητής μεταξύ του ηγέτη της Λιβύης Μουάμαρ Καντάφι και των εξεγερμένων.

Ωστόσο, η Ιταλία κρίνει πως είναι πολύ δύσκολο να μπορέσει η διεθνής κοινότητα να αποδεχτεί την προσφορά μεσολάβησης του Τσάβες για την εξεύρεση ειρηνικής λύσης στην κρίση με τη Λιβύη, όπως δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Φράνκο Φρατίνι.