Στη Μόσχα έφθασε σήμερα ο πατέρας του Έντουαρντ Σνόουντεν, του αμερικανού πρώην συνεργάτη της CIA που κατηγορείται για κατασκοπεία στις ΗΠΑ και βρίσκεται στη Ρωσία έπειτα από τη χορήγηση προσωρινού ασύλου από τις τοπικές αρχές.

Ο Λον Σνόουντεν δήλωσε στους δημοσιογράφους, κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο Σερεμέτιεβο της ρωσικής πρωτεύουσας, ότι ελπίζει να συναντήσει τον γιο του, ότι δεν είχε καμία απευθείας επαφή μαζί του και ότι «αισθάνεται μεγάλη ευγνωμοσύνη που είναι ασφαλής και ελεύθερος».

Ανέφερε ακόμη ότι με βάση όσα γνωρίζει ο γιος του δεν έχει προβεί σε άλλες αποκαλύψεις από τότε που βρίσκεται στη Μόσχα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Εντουαρντ Σνόουντεν έλαβε την 1η Αυγούστου προσωρινό άσυλο για διάστημα ενός έτους από τις ρωσικές αρχές, αφού παρέμεινε για περισσότερο από έναν μήνα στη ζώνη τράνζιτ του αεροδρομίου της Μόσχας προερχόμενος από το Χονγκ Κονγκ.

Η Ουάσινγκτον έχει ζητήσει επανειλημμένα την έκδοση του Εντουαρντ Σνόουντεν, ο οποίος κατηγορείται για κατασκοπεία έπειτα από τις αποκαλύψεις του για το σύστημα ηλεκτρονικής παρακολούθησης που εφαρμόζουν σε παγκόμιο επίπεδο οι αμερικανικές υπηρεσίες Πληροφοριών.

TAGS