current views are: 1

10 Οκτωβρίου 2013
Δημοσίευση14:55

Τουλάχιστον 30 νεκροί σε αεροπορικές επιδρομές στη Συρία

Τουλάχιστον 30 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων άμαχοι, σκοτώθηκαν σήμερα στις αεροπορικές επιδρομές που πραγματοποίησαν οι συριακές ένοπλες δυνάμεις κατά θέσεων ανταρτών στη Συρία.

Δημοσίευση 14:55’
αρθρο-newpost

Τουλάχιστον 30 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων άμαχοι, σκοτώθηκαν σήμερα στις αεροπορικές επιδρομές που πραγματοποίησαν οι συριακές ένοπλες δυνάμεις κατά θέσεων ανταρτών στη Συρία.

Τουλάχιστον 30 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων άμαχοι, σκοτώθηκαν σήμερα στις αεροπορικές επιδρομές που πραγματοποίησαν οι συριακές ένοπλες δυνάμεις κατά θέσεων ανταρτών στις επαρχίες του Χαλεπιού, στην βόρεια Συρία, και της Ντεράα, στην νότια, μετέδωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Στην επαρχία του Χαλεπιού, όπου μαίνονται οι μάχες ανάμεσα στον στρατό και τους αντάρτες για τον έλεγχο της πρώην οικονομικής πρωτεύουσας της χώρας, πόλεων και οδών εφοδιασμού, συνολικά 16 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων μια γυναίκα και δύο παιδιά, σκοτώθηκαν από τις επιδρομές αεροσκαφών και ελικοπτέρων των κυβερνητικών δυνάμεων στο Σφιρέ.

Η πόλη αυτή στο ανατολικό τμήμα του Χαλεπιού ελέγχεται από τους τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και στο Λεβάντε (EIIL), η οποία συνδέεται με την Αλ Κάιντα, όπως και άλλες ισλαμιστικές οργανώσεις.

Στην ίδια επαρχία, 6 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων μια γυναίκα και ένα παιδί, έχασαν την ζωή τους στην πόλη Μένμπετζ, τον έλεγχο της οποίας έχουν επίσης οι τζιχαντιστές της EIIL και άλλες ισλαμιστικές οργανώσεις.

Εξάλλου στην επαρχία Ντεράα, στην νότια Συρία, 8 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων δύο παιδιά, σκοτώθηκαν από αεροπορική επιδρομή που σημειώθηκε στην πόλη Νάουα, η οποία ελέγχεται κατά το ένα ήμισυ από τους αντάρτες και κατά το άλλο από τις κυβερνητικές δυνάμεις.

Η Γενική Επιτροπή της Συριακής Επανάστασης γνωστοποίησε ότι στην πόλη αυτή υπάρχουν επίσης “πολλοί τραυματίες, οι περισσότεροι από τους οποίους βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση”.

Την ίδια ώρα άλλοι 12 επιθεωρητές του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (ΟΑΧΟ) έφτασαν στην Συρία χθες το βράδυ, ενώ οι επιθεωρητές του οργανισμού που βρίσκονται ήδη εκεί ξεκίνησαν σήμερα μια νέα αποστολή.

“Δώδεκα επιθεωρητές έφτασαν στην Συρία, αυξάνοντας σε 27 τον αριθμό των επιθεωρητών στην χώρα”, δήλωσε ο Μάικλ Λούαν, εκπρόσωπος του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι 15 επιθεωρητές που βρίσκονταν ήδη στην Συρία έχουν επισκεφθεί μέχρι στιγμής τρεις τοποθεσίες και προγραμματίζεται να επιθεωρήσουν κι άλλες τις ερχόμενες ημέρες.

Σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου οι επιθεωρητές που βρίσκονταν ήδη στη χώρα αναχώρησαν σήμερα από το ξενοδοχείο τους στην Δαμασκό για άγνωστη τοποθεσία.

Μια κοινή ομάδα του ΟΗΕ και του OPCW άρχισε την περασμένη εβδομάδα να καταστρέφει όπλα και εγκαταστάσεις κατασκευής όπλων βάσει του αμερικανορωσικού σχεδίου που υποστηρίζεται από μια απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την καταστροφή του χημικού οπλοστασίου της Συρίας.

Χθες ο γενικός διευθυντής του OPCW Αχμέτ Ουζουμτζού δήλωσε ότι η συριακή κυβέρνηση είναι συνεργάσιμη και ότι οι επιθεωρητές θα επισκεφθούν 20 τοποθεσίες στην χώρα.


σχετικα αρθρα