Το όνειρό της να γίνει πρωθυπουργός του Πακιστάν για να βοηθήσει την πατρίδα της εξέφρασε η πακιστανή έφηβη Μαλάλα Γιουσαφζάι, η ιστορία της οποία είχε συγκλονίσει ολόκληρο των κόσμο, όταν Ταλιμπάν την πυροβόλησαν στο κεφάλι, επειδή πρέσβευε τη μόρφωση των κοριτσιών.

Σε συνέντευξή της στο CNN και την Κριστιάν Αμανπούρ στη Νέα Υόρκη, η 16χρονη Μαλάλα είπε ότι θέλει να βοηθήσει την πατρίδα της. «Θέλω να γίνω πρωθυπουργός του Πακιστάν», δήλωσε.

«Πιστεύω ότι είναι πράγματι καλό γιατί η πολιτική θα μου επιτρέψει να σώσω ολόκληρη τη χώρα μου. Θα μπορώ να αφιερώσω μεγάλο μέρος του προϋπολογισμού στην εκπαίδευση όπως και να επικεντρωθώ στα θέματα εξωτερικής πολιτικής», τόνισε.

Στις 9 Οκτωβρίου του 2012 η Μαλάλα είχε τραυματιστεί βαριά από μια σφαίρα στο κεφάλι. Οι Ταλιμπάν ήθελαν έτσι να την εκδικηθούν γιατί μιλούσε άσχημα γι αυτούς και γιατί διεκδικούσε το δικαίωμα τα κορίτσια να πηγαίνουν στο σχολείο.

Διακομίσθηκε στη Βρετανία όπου εγχειρήθηκε και όπου διαμένει και πηγαίνει σχολείο. Έγινε παγκόσμια πρέσβειρα για τα δικαιώματα των παιδιών.

Η 16χρονη Μαλάλα έγραψε την αυτοβιογραφία της, μίλησε από το βήμα των Ηνωμένων Εθνών και δημιούργησε το Ίδρυμα Μαλάλα.

Χθες τιμήθηκε με το βραβείο Ζαχάροφ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τα ανθρώπινα δικαιώματα και θεωρείται φαβορί για το Νόμπελ Ειρήνης, που ανακοινώνεται σήμερα.

«Αν κερδίσω το Νόμπελ Ειρήνης, πιστεύω ότι θα ήταν μια μεγάλη τιμή, μεγαλύτερη απ΄ότι αξίζω. Το Νόμπελ Ειρήνης θα με βοηθούσε να αρχίσω αυτή την εκστρατεία υπέρ της εκπαίδευσης των κοριτσιών», δήλωσε.