Μπερλουσκόνι: Καλύτερα... εργάτης παρά στη φυλακή

Μπερλουσκόνι: Καλύτερα... εργάτης παρά στη φυλακή

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι κατέθεσε πριν από λίγο αίτηση στην εισαγγελία του Μιλάνου διαμέσου των δικηγόρων του να εκτίσει την μονοετή ποινή φυλάκισης η οποία του έχει επιβληθεί προσφέροντας κοινωφελή εργασία.

Η ιταλική εισαγγελία θα πρέπει να μελετήσει το αίτημα και να αποφανθεί.

Σύμφωνα με σχολιαστές η θετική απόφαση των δικαστικών θεωρείται σχεδόν δεδομένη.

Σε ό,τι αφορά το είδος της κοινωφελούς εργασίας που θα κληθεί να προσφέρει ο Μπερλουσκόνι, ένα πρώτο σενάριο αφορά την προσφορά εργασίας σε κέντρα απεξάρτησης και αποκατάστασης τοξικομανών. Ο Μπερλουσκόνι γνωρίζει τους υπεύθυνους σε θεραπευτικές κοινότητες καθολικών κληρικών, όπως του «πατέρα Πίκι» και του «πατέρα Πιερίνο».

Η εφημερίδα Κοριέρε Ντέλα Σέρα αναφέρεται στο ενδεχόμενο να μπορέσει να εργάζεται «κατ' οίκον» ο Μπερλουσκόνι επεξεργαζόμενος με την βοήθεια συνεργατών του «ένα αναλυτικό οικονομικό πρόγραμμα για την βοήθεια των ασθενέστερων οικονομικά στρωμάτων της ιταλικής κοινωνίας».

Ανάμεσα στις υποθέσεις που γίνονται είναι η πιθανή προσφορά εργασίας σε εθελοντικές οργανώσεις που ασχολούνται με την παροχή ιατροφαρμακευτικής βοήθειας σε εμπόλεμες περιοχές, όπως η Emergency του γιατρού Τζίνο Στράντα. Αρκετές τέτοιες οργανώσεις έχουν εκφράσει την προθυμία τους να δώσουν εργασία στον πρώην πρωθυπουργό, «υπό τον όρο να μην αναμειχθεί στην διαχείριση των οικονομικών τους».

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο