Ο τρόπος δράσης των επιτηδείων που λήστευσαν χθες βράδυ κοσμηματοπωλείο στον Εναέριο της Λεμεσού, ενισχύει την εκτίμηση της Αστυνομίας, πως πρόκειται για την επονομαζόμενη σπείρα «ροζ πάνθηρες» που χρησιμοποιεί πανομοιότυπες μεθόδους ληστειών σε όλη την Ευρώπη.

Προφανώς πρόσωπα της ίδιας ομάδας, ήταν κι οι δράστες της ληστείας σε χρυσοχοείο στην τουριστική περιοχή Γερμασόγεια, τον περασμένο Δεκέμβριο.   

Όπως τότε έτσι και χθες βράδυ, λίγο πριν της 7, ένας άγνωστος άντρας, ο οποίος φορούσε κοστούμι εμφανίστηκε μπροστά στην είσοδο ζητώντας από τον φρουρό να του ανοίξει. Η εμφάνιση του και μόνο, ξεγέλασε τον φρουρό, ο οποίος άνοιξε την ελεγχόμενη είσοδο στον παρουσιαζόμενο πελάτη.

Πίσω από τον κουστουμαρισμένο κύριο βρισκόταν τέσσερις συνεργάτες του, όλοι φορώντας κουκούλες, που «εισέβαλαν στο κοσμηματοπωλείο και διέταξαν τις δύο υπαλλήλους να πέσουν στο πάτωμα. Ταυτόχρονα εκτόξευσαν κατά του φρουρού και των δύο γυναικών αναισθητικό σπρέι.

Οι κουκουλοφόροι με την είσοδό τους στο κατάστημα άρχισαν να θρυμματίζουν με λοστούς τις προθήκες και τις βιτρίνες, αρπάζοντας ότι πολύτιμο εντόπιζαν. Δεν έχει γίνει μέχρι τώρα ακριβής υπολογισμός για τη λεία των ληστών σε ακριβά επώνυμα ρολόγια και διαμαντένια κοσμήματα.

Δεν αποκλείεται η αξία τους να υπερβαίνει και τις 400.000 ευρώ. Οι ληστές φορτωμένοι με τα πανάκριβα τιμαλφή εισήλθαν σε κίτρινου χρώματος αυτοκίνητο τύπου Pajero και έγιναν καπνός.

Αναμένεται να εξακριβωθεί από την Αστυνομία, από ποιον και πότε κλάπηκε το συγκεκριμένο όχημα. Το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης κατέδειξε ότι οι δράστες ήταν πέντε και όχι έξι όπως ανέφεραν στη σύγχυση τους οι παραπονούμενοι υπάλληλοι του καταστήματος. Ο κουστουμαρισμένος κύριος, καταγράφηκε και διακρίνεται καθαρά και μπορεί να αναγνωριστεί. Εκφράζεται όμως αμφιβολία κατά πόσο αφέθηκε ακάλυπτος στην κάμερα, ή έδρασε κάτω από επιμελημένη μεταμφίεση.