Η Επιτροπή του Νόμπελ κατέφυγε στο Twitter αφού απέτυχε να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον Οργανισμό για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (ΟΑΧΟ).

«ΟΑΧΟ παρακαλούμε να έρθετε σε επαφή μαζί μας @Nobelprize_org προσπαθούμε να επικοινωνήσουμε με το γραφείο σας», ανέφερε σ' ένα μήνυμα στο Twitter.

 

 

Μετά τη συνέντευξη Τύπου στην οποία ανακοινώθηκε ο νικητής του βραβείου, η Επιτροπή Νόμπελ προσπάθησε ξανά: «Η ζωντανή μετάδοση τελείωσε. Εξακολουθούμε να προσπαθούμε να επικοινωνήσουμε με τον ΟΑΧΟ».

 

 

Στο μεταξύ, ο επικεφαλής της ο επικεφαλής του ΟΑΧΟ Αχμέτ Ουζουμτζού δήλωσε πως ο οργανισμός θα χρησιμοποιήσει το χρηματικό έπαθλο που συνοδεύει το Νόμπελ για να προωθήσει τις προσπάθειές του για να εξαλειφθούν τα χημικά όπλα σ' όλο τον κόσμο.

«Θα τα χρησιμοποιήσουμε (τα χρήματα) για τους σκοπούς της Σύμβασης για τα Χημικά όπλα και την εξάλειψη των χημικών όπλων παγκοσμίως», δήλωσε ο Ουζουμτζού σε συνέντευξη Τύπου.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως το βραβείο θα πρέπει να ενθαρρύνει τον κόσμο να προλαμβάνει επιθέσεις όπως αυτή που έγινε στη Συρία, οι εικόνες από την οποία «προκάλεσαν μεγάλη θλίψη».

«Πιστεύω πως το βραβείο αυτό ... θα πρέπει να θεωρηθεί κίνητρο και ενθάρρυνση των προσπαθειών της διεθνούς κοινότητας στη διάρκεια των ετών για την απαγόρευση των όπλων αυτών για τα καλά, για την εξάλειψή τους για πάντα απ' όλο τον κόσμο και για να αποτραπεί η επανάληψη τέτοιων ωμοτήτων», δήλωσε.

Ο επικεφαλής του ΟΑΧΟ εξέφρασε τη συμπάθειά του για τα θύματα των επιθέσεων με χημικά όπλα στη Συρία.