Νέα τραγωδία με πνιγμό μεταναστών

Νέα τραγωδία με πνιγμό μεταναστών

Μετά τη Λαμπεντούζα της Ιταλίας, νέα ανθρώπινη τραγωδία σημειώθηκε στην Αίγυπτο. Τουλάχιστον 12 επίδοξοι μετανάστες με προορισμό την Ευρώπη πνίγηκαν σήμερα, ενώ 116 διασώθηκαν, όταν το πλοίο που τους μετέφερε ανατράπηκε και βυθίστηκε ανοιχτά της Αλεξάνδρειας, ανακοίνωσε αξιωματούχος της αιγυπτιακής ασφάλειας και αναφέρει και η κρατική εφημερίδα Al Ahram στον ιστότοπό της.

Σκάφη της αιγυπτιακής ακτοφυλακής συνεχίζουν τις προσπάθειες εντοπισμού κι άλλων επιζώντων, πρόσθεσε ο αξιωματούχος αυτός, ο οποίος διευκρίνισε ότι οι άνθρωποι αυτοί είχαν προσπαθήσει να εγκαταλείψουν παράνομα την χώρα.

Το πλοίο αυτό μετέφερε περίπου 150 ανθρώπους, κυρίως Παλαιστίνιους και Σύρους, και κατευθυνόταν προς την Ευρώπη, διευκρίνισε εξάλλου η εφημερίδα.

Η Αίγυπτος έχει υποδεχθεί περισσότερους 100.000 Σύρους που έχουν εγκαταλείψει την χώρα τους για να γλιτώσουν από τον πόλεμο, ορισμένοι εκ των οποίων έχουν προσπαθήσει να φτάσουν στην Ευρώπη με μικρά σκάφη, τα οποία μεταφέρουν συνήθως υπερβολικά πολλούς ανθρώπους.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο