Οι Πακιστανοί Ταλιμπάν εξέφρασαν την ικανοποίησή τους που η νεαρή Πακιστανή Μαλάλα Γιουσαφζάι, υπέρμαχος του δικαιώματος των κοριτσιών να πηγαίνουν στο σχολείο, δεν έλαβε το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης, όπως ανακοίνωσε σήμερα ένας εκπρόσωπός τους.

«Είμαστε ικανοποιημένοι για το γεγονός ότι δεν έλαβε το βραβείο. Έχουμε ήδη πει ότι δεν το αξίζει. Δεν έχει καταφέρει τίποτε το σημαντικό (…). Το βραβείο αυτό θα έπρεπε να απονεμηθεί στους αληθινούς μουσουλμάνους που μάχονται για την υπεράσπιση του ισλάμ», δήλωσε ο Σαχιντουλάχ Σαχίντ, εκπρόσωπος των Ταλιμπάν.

Ένα μέλος των Πακιστανών Ταλιμπάν πυροβόλησε τρεις φορές στο κεφάλι τη Μαλάλα στις 9 Οκτωβρίου του 2012 στη Μινγκόρα, στην κοιλάδα Σαβάτ του βορειοδυτικού Πακιστάν, διότι τασσόταν ανοικτά υπέρ των δικαιωμάτων των κοριτσιών και ιδίως του δικαιώματός τους να πηγαίνουν στο σχολείο.

Η νεαρή Πακιστανή, 16 ετών σήμερα, έχει λάβει πολλές διακρίσεις, ενώ χθες Πέμπτη τιμήθηκε με το βραβείο Ζαχάροφ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Παράλληλα, κυκλοφόρησε η πολυαναμενόμενη αυτοβιογραφία της με τον τίτλο «I am Malala» την οποία παρουσίασε και στη συνέντευξή της στο Comedy Central (Βίντεο).

Οι Ταλιμπάν έχουν προειδοποιήσει ότι θα προσπαθήσουν να την εξοντώσουν εάν τους δοθεί η ευκαιρία, όμως, η νεαρή Πακιστανή έχει αποδείξει ότι δεν πρόκειται να το βάλει κάτω, αποτελώντας ήδη ένα παγκόσμιο σύμβολο αγώνα και ψυχικής δύναμης.

«Θέλω να γίνω πρωθυπουργός του Πακιστάν» δήλωσε σε συνέντευξή της στο CNN. Όλος ο κόσμος εύχεται να το καταφέρει...