Σκληρή γλώσσα κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης χρησιμοποίησε ο πρωθυπουργός της Μάλτας, Τζόζεφ Μούσκατ, τονίζοντας ότι η Μεσόγειος μετατρέπεται σε «νεκροταφείο», έπειτα από τη νέα τραγωδία με τουλάχιστον 30 νεκρούς παράνομους μετανάστες στα ανοιχτά της χώρας.

«Η Μεσόγειος μεταβάλλεται σε νεκροταφείο. Όπως έχουν τα πράγματα, φτιάχνουμε ένα νεκροταφείο στη Μεσόγειο Θάλασσα» δήλωσε ο Τζόζεφ Μούσκατ προτρέποντας την ΕΕ να αναλάβει δράση για την αντιμετώπιση του φαινομένου της παράνομης μετανάστευσης. 

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι η Μάλτα αισθάνεται «εγκαταλελειμμένη» από την Ε.Ε.

Συνολικά, 143 παράνομοι μετανάστες, από τους 206 επιζώντες από το ναυάγιο που σημειώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής κοντά στη Μάλτα, στα ανοιχτά του νησιού Λαμπεντούζα της Ιταλίας, έφτασαν σήμερα το πρωί στη Βαλέτα, ενώ την ίδια ώρα γίνεται λόγος για τουλάχιστον 33 θύματα.

Στη Μάλτα έχουν μεταφερθεί και οι σοροί μιας γυναίκας, δύο παιδιών και ενός βρέφους. Στο πλοιάριο επέβαιναν περισσότεροι από 230 άνθρωποι, τελικός προορισμός των οποίων ήταν η Λαμπεντούζα, στα ανοιχτά της οποίας έχασαν τη ζωή τους πριν από μερικες ημέρες πάνω από 300 μετανάστες.