Ενας ρώσος φωτογράφος απήχθη στη Συρία από μια οργάνωση των σύρων εξεγερμένων, δήλωσε ο Αλεξάντρ Λουκασέβιτς, εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

Ο Κονσταντίν Ζουράβλεφ, 32 ετών, που ταξίδευε με οτο-στοπ από το Τομσκ της δυτικής Σιβηρίας μέχρι την έρημο της Σαχάρας και πέρασε στη Συρία από την Τουρκία, απήχθη από την ισλαμιστική οργάνωση Ταξιαρχία αλ Ταουχίντ στο Χαλέπι, σύμφωνα με τον Λουκασέβιτς.

«Η πρεσβεία της Ρωσίας βρίσκεται σε στενή επικοινωνία με τις συριακές αρχές προκειμένου να ενημερωθεί για τις συνθήκες υπό τις οποίες σημειώθηκε το συμβάν και να απελευθερώσει τον ρώσο πολίτη», πρόσθεσε ο ίδιος μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό της Μόσχας.

Οι εξεγερμένοι ανακοίνωσαν σε μήνυμά τους σε ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης ότι ο Ζουράβλεφ είναι «κατάσκοπος» του καθεστώτος του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ και ότι θα ανεβάσουν σύντομα στο διαδίκτυο ένα βίντεο με την ομολογία του.
Σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία η απαγωγή έγινε στις 30 Σεπτεμβρίου.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών «είναι κατηγορηματικά αντίθετο» στα «μη εγκεκριμένα» ταξίδια ρώσων πολιτών στη Συρία, υπογράμμισε ο Λουκασέβιτς.

Ο Κονσταντίν Ζουράβλεφ είναι φωτογράφος και λάτρης των ταξιδιών, ο οποίος έχει κάνει τον γύρο του κόσμο σε 777 ημέρες, από τον Ιούνιο του 2010 ως τον Αύγουστο του 2012.

Ο Ζουράβλεφ ήθελε να πάει στη Σαχάρα για να περάσει 21 ημέρες απομονωμένος στο πλαίσιο ενός σχεδίου που ετοίμαζε, σύμφωνα με το πρακτορείο Itar-Tass.