«Ένα πλοιάριο κόπηκε στα δυο στον ποταμό Νίγηρα κατά τη διάρκεια της νύχτας από την Παρασκευή προς το Σάββατο, σκοτώνοντας 20 άτομα ενώ άλλοι 23 άνθρωποι αγνοούνται», ανέφερε ο επικεφαλής της επαρχίας, Ντραμανέ Ντιαλό.

Ό ίδιος είπε ότι το δυστύχημα έγινε κοντά στο χωριό Κουμπί 70 χιλιόμετρα βόρεια της πόλης Μοπτί από απροσδιόριστη αιτία και επιβεβαίωσε ότι στο πλοιάριο επέβαιναν δεκάδες άνθρωποι εκ των οποίων 210 διασώθηκαν και ήταν αυτοί που μίλησαν για τους νεκρούς και τους αγνοούμενους κινητοποιώντας τις αρχές. «Δεν γνωρίζουμε ακόμη γιατί το πλοιάριο κόπηκε στα δυο οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη», είπε ο διοικητής Ντιαλό.

Τα πλοιάρια αυτά (μεγάλα κανό το χαρακτηρίζουν κάποιοι ντόπιοι) είναι τα βασικά μέσα μεταφοράς που χρησιμοποιούνται από την πλειοψηφία του πληθυσμού στο κεντρικό και βόρειο Μαλί για να διαπλέουν τον ποταμό Νίγηρα μήκους 4.200 χιλιομέτρων και τους παραποτάμους του.

Συχνά είναι εξοπλισμένα με εξωλέμβιο κινητήρα, και μπορούν να μεταφέρουν περισσότερους από εκατό επιβάτες και δεκάδες τόνους εμπορευμάτων.