Τουλάχιστον 24 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν από την έκρηξη που σημειώθηκε το Σάββατο σε εργοστάσιο κατασκευής πυροτεχνημάτων, σε μια στρατιωτική ζώνη του Βιετνάμ, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό της τοπικής αστυνομίας.

Το δυστύχημα έγινε στη στρατιωτική ζώνη Ζ121 που απέχει 120 χιλιόμετρα από το Ανόι. Μετά την πρώτη έκρηξη ακολούθησαν δεκάδες άλλες, επί πολλές ώρες, που εμπόδιζαν τους πυροσβέστες και τους διασώστες να προσεγγίσουν στο σημείο και να θέσουν την κατάσταση υπό έλεγχο.

«Τουλάχιστον 24 άνθρωποι σκοτώθηκαν, έχουμε αναγνωρίσει τους 16 από αυτούς», δήλωσε ο Παμ Κουάνγκ Μινχ, εκπρόσωπος των αστυνομικών αρχών της επαρχίας Που Το. Οι τραυματίες ξεπερνούν τους 20, πρόσθεσε.

Το Σάββατο, μία στρατιωτική πηγή έκανε λόγο για 21 νεκρούς και 98 τραυματίες, οι περισσότεροι εκ των οποίων έφεραν εγκαύματα.

Ο Παμ Κουάνγκ Μινχ είπε ότι σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις τα πυροτεχνήματα εξερράγησαν από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία και προκάλεσαν πυρκαγιά στο εργοστάσιο. Σημείωσε ότι στο χώρο ήταν αποθηκευμένες και εκρηκτικές ύλες.

Περίπου 2.000 κάτοικοι της περιοχής απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους για λόγους ασφαλείας, όμως οι περισσότεροι μπόρεσαν σήμερα να επιστρέψουν στα σπίτια τους. Ο υπουργός Άμυνας Πουνγκ Κουάνγκ Τανχ επισκέφθηκε την περιοχή το βράδυ του Σαββάτου και απηύθυνε έκκληση για παροχή βοήθειας στις οικογένειες των θυμάτων.