Συγκρούσεις ξέσπασαν στην Ονδούρα μεταξύ της αστυνομίας και κατοίκων της πόλης Σαν Φρανσίσκο ντε λα Παζ το Σάββατο κατά τη σύλληψη ενός άνδρα που πιστεύεται ότι αποκεφάλισε ένα 7χρονο αγόρι σε αγροτική περιοχή. 

Οι πολίτες θέλοντας να αποδώσουν δικαιοσύνη, προσπάθησαν να αρπάξουν από τα χέρια της αστυνομίας τον 22χρονο ύποπτο Κάρλος Περάλτα, ανέφεραν τοπικά μέσα ενημέρωσης με αποτέλεσμα να συγκρουστούν με τις δυνάμεις της αστυνομίας. 

Δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων όπου η αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα για να διαλύσει το εξαγριωμένο πλήθος, ανέφερε ένα αξιωματούχος στα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Το σώμα του αγοριού βρέθηκε την Παρασκευή στην περιοχή Ολάντσο 130 χιλιόμετρα ανατολικά της πρωτεύουσας της Ονδούρας, Τεγκουσιγκάλπα. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ο Περάλτα ήταν υπό την επήρεια ναρκωτικών και αλκοόλ, όταν σκότωσε το αγόρι. 

Η Ονδούρα έχει το υψηλότερο ποσοστό δολοφονιών στον κόσμο, με 85 φόνους ανά 100.000 κατοίκους σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ. Η βία στη χώρα έχει αυξηθεί δε τα τελευταία χρόνια, με την παρουσία στην περιοχή ομάδων από τα καρτέλ ναρκωτικών του Μεξικού.