Τουλάχιστον 21 νεκροί και περισσότεροι από 130 τραυματίες είναι ο απολογισμός των επιθέσεων που σημειώθηκαν την Κυριακή στο Ιράκ, όπου από τις αρχές του χρόνου έχουν σκοτωθεί πάνω από 5.000 άνθρωποι.

Δέκα παγιδευμένα αυτοκίνητα, εννέα εκρηκτικοί μηχανισμοί και δύο επιθέσεις αυτοκτονίας σημειώθηκαν στο κεντρικό και το νότιο Ιράκ.

Στην πιο φονική επίθεση, ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη κοντά σε στάση λεωφορείου στην πόλη Κουτ, σκοτώνοντας τέσσερις ανθρώπους και τραυματίζοντας 15, σύμφωνα με αστυνομικές και ιατρικές πηγές.

Το Σάββατο, τουλάχιστον 16 άνθρωποι σκοτώθηκαν από έκρηξη σε πολυσύχναστο δρόμο στη Σαμάρα.

Μία από τις επιθέσεις που σημειώθηκε την Κυριακή είχε στόχο ομάδα ανθρώπων που κατευθυνόταν προς το κοιμητήριο για την ταφή ενός συγγενούς που είχε σκοτωθεί την προηγουμένη κατά την επίθεση στη Σαμάρα. Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και δύο τραυματίστηκαν, σύμφωνα με μία αστυνομική και μία ιατρική πηγή.

Την Κυριακή οι ιρακινές αρχές ξεκίνησαν, εξάλλου, την έκδοση νέων δελτίων ταυτότητας που υποτίθεται ότι θα είναι πιο δύσκολο να πλαστογραφηθούν σε σχέση με αυτά που χρησιμοποιούνται ήδη.

«Οι τρομοκρατικές οργανώσεις επωφελούνταν πάντα από πλαστά δελτία ταυτότητας, με αποτέλεσμα μερικές φορές να είμαστε υποχρεωμένοι να στέλνουμε ειδικούς (...) στα οδοφράγματα ασφαλείας για να επαληθεύσουν τα δελτία ταυτότητας», δήλωσε ο Σάαντ Μάαν, εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών.

TAGS