«Υπεράνω πάσης υποψίας» 53χρονος οικογενειάρχης σε συνεργασία με 39χρονο άνεργο είχαν δημιουργήσει πλήρες σύστημα διαδικτυακού εντοπισμού ανηλίκων τους οποίους σταδιακά προσέλκυαν για να ικανοποιήσουν τις άρρωστες ορέξεις τους και μάλιστα μπροστά στην κάμερα.

Σύμφωνα με τη Mirror, η υπόθεση παίρνει νέα διάσταση μετά την αποκάλυψη ότι ο κατά συρροή παιδόφιλος είναι φορέας του AIDS και έχει μολύνει δεκάδες από τα θύματά του.

Η βρετανική αστυνομία εκφράζει πλέον φόβους ότι τα θύματα του Αντονι Μαρς και του Λι Ντέιβις, που ήδη έχουν ομολογήσει σειρά «ωμών, τρομακτικών» εγκλημάτων, μπορεί να είναι πολύ περισσότερα.

Οι δύο τους χρησιμοποιούσαν μεσα κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook, το Bebo αλλά και ιστοθέσεις ομοφυλοφίλων, προκειμένου να προσεγγίσουν σταδιακά ανήλικα αγόρια.

Η επικεφαλής της αστυνομικής έρευνας Ντελφίν Γουόρινγκ σε σχετικές δηλώσεις τόνισε ότι «και οι δύο ήταν οικογενειάρχες με διπλές ζωές ... οι οικογένειές τους είναι και αυτές θύματά τους ... οι δύο αυτοί άνδρες, πολύ μεγαλύτεροι από τα θύματά τους, κέρδισαν την εμπιστοσύνη τους και διέπραξαν φρικτές πράξεις επί μακρό χρονικό διάστημα ... τα προσέγγιζαν διαδικτυακά και σταδιακά περνούσαν στην πρόσωπο με πρόσωπο επικοινωνία».

Συνολικά 55 κατηγορίες για 10 θύματα περιλαμβάνονται στο αρχικό κατηγορητήριο και η αστυνομία έχει ήδη εντοπίσει νέα θύματα, αλλά υπάρχουν φόβοι ότι ο πραγματικός αριθμός τους είναι πολύ μεγαλύτερος. Η δράση τους ξεκινά τουλάχιστον από το 2005 και τα θύματά τους ήταν ηλικίας από 13 μέχρι 17 ετών.