Το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα μετέδωσε σήμερα ότι διεξάγονται μάχες ανάμεσα στις δυνάμεις που πρόσκεινται στον λίβυο ηγέτη, Μουάμαρ Καντάφι, και σε αντικαθεστωτικούς στο λιμάνι του Ρας Λανούφ, που βρίσκεται 660 χιλιόμετρα ανατολικά της Τρίπολης, ενώ την ίδια ώρα, εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στη συνοικία Τατζούρα της πρωτεύουσας της Λιβύης και διαδήλωσαν κατά του καθεστώτος.

Σύμφωνα με τις ίδια πηγή, μάχες διεξάγονται και στην Ζαουϊγια, 50 χιλιόμετρα δυτικά της πρωτεύουσας.

Για "νίκη ή θάνατο" έκανε λόγο ο πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου της Λιβύης, Μούσταφα Άμπντελ Τζαλίλ, ο οποίος κάλεσε τους υποστηρικτές του "να μην σταματήσουν μέχρι να απελευθερώσουν ολόκληρη τη χώρα".

"Είμαστε άνθρωποι που μαχόμαστε, δεν παραδινόμαστε. Νίκη ή θάνατος. Δεν θα σταματήσουμε μέχρι να απελευθερώσουμε ολόκληρη τη χώρα... Η εποχή της υποκρισίας παρήλθε", είπε ο Άμπντελ Τζαλίλ στο συγκεντρωμένο πλήθος που φώναζε: "Η Λιβύη είναι ελεύθερη και ο Καντάφι πρέπει να φύγει", στην πόλη Αλ Μπάιντα.

Λίγο νωρίτερα, οι δυνάμεις του Καντάφι, σε μια προσπάθεια να επανακτήσουν ανατολικά σημεία στη χώρα, πραγματοποίησαν νέους βομβαρδισμούς στην πόλη Μπρέγκα, όπως και στην πόλη Αζνταμπίγια.

"Ο Καντάφι έιναι εχθρός του Θεού"

Πολλές εκατοντάδες αντικαθεστωτικοί συγκεντρώθηκαν σήμερα στη συνοικία Τατζούρα της πρωτεύουσας της Λιβύης και φώναζαν συνθήματα όπως: "Ο Καντάφι είναι ο εχθρός του Θεού", σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα.

Η διαδήλωση διαμαρτυρίας ξεκίνησε μετά την προσευχή όταν οι πιστοί εξήλθαν από τέμενος που βρίσκεται στο κέντρο της συνοικίας, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι δεν υπήρχαν μέλη των δυνάμεων ασφαλείας.

TAGS