Εκατοντάδες σπίτια καταστράφηκαν από το πέρασμα του τυφώνα Νάρι από το κεντρικό Βιετνάμ, όπου πάνω από 122.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, όπως μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Νάρι χτύπησε τις ακτές του κεντρικού Βιετνάμ με ταχύτητα ανέμων που έφταναν έως και τα 102 χιλιόμετρα ανά ώρα.

Σύμφωνα με το ραδιόφωνο της Φωνής του Βιετνάμ, στρατιώτες βοήθησαν τους πολίτες ώστε αυτοί να ενισχύσουν τα σπίτια τους στην πόλη Ντανάγκ, έναν προσφιλή τουριστικό προορισμό.

Περισσότεροι από 2.000 επιβάτες εγκλωβίστηκαν στο αεροδρόμιο της περιοχής καθώς ο κρατικός αερομεταφορέας Vietnam Airlines ακύρωσε 14 πτήσεις τη Δευτέρα, ενώ άλλες οκτώ θα παρουσιάσουν σήμερα καθυστέρηση.

Οι κεντρικές περιοχές του Βιετνάμ οι οποίες είναι εκτεθειμένες στη θάλασσα συχνά πλήττονται από ακραία καιρικά φαινόμενα κατά τη διάρκεια της περιόδου των τυφώνων και των τροπικών καταιγίδων που διαρκεί από τον Ιούλιο έως τον Οκτώβριο.

Ο Νάρι, ο οποίος δεν επηρέασε τις εκτάσεις παραγωγής καφέ που βρίσκονται νοτιότερα από το πέρασμα του, κινείται πλέον δυτικά με ταχύτητα περίπου 15 χιλιομέτρων την ώρα και αναμένεται να εξασθενίσει σε τροπική καταιγίδα αργότερα την Τρίτη, σύμφωνα με την εθνική μετεωρολογική υπηρεσία του Βιετνάμ.