Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ζήτησε από τη διεθνή κοινότητα να διατηρήσει σε ισχύ τις κυρώσεις εναντίον του Ιράν για να επιτύχει τον τερματισμό του πυρηνικού του προγράμματος.

«Θα ήταν ιστορικό λάθος αν ελαφρυνθούν οι κυρώσεις εναντίον του Ιράν ακριβώς τη στιγμή που επιτυγχάνουν τον στόχο τους», δήλωσε ο Νετανιάχου, μία ημέρα πριν τις συνομιλίες στη Γενεύη μεταξύ της Ομάδας 5+1 και του Ιράν (ΗΠΑ, Κίνα, Ρωσία, Βρετανία, Γαλλία και Γερμανία) για το πυρηνικό του πρόγραμμα.

«Το Ισραήλ δεν θα επιτρέψει στο Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά όπλα», επανέλαβε ο ισραηλινός πρωθυπουργός.

«Χάρη στις κυρώσεις αυτές η ιρανική οικονομία έχει φτάσει σε σημείο διάλυσης. Παρά την πίεση, το ιρανικό καθεστώς δεν έχει αποκηρύξει το πυρηνικό του πρόγραμμα, άλλαξε μόνο τακτική για να επιτύχει τους στόχους του», σημείωσε ο Νετανιάχου.

«(Το Ιράν) είναι έτοιμο να προχωρήσει σε ασήμαντες αλλαγές στο πυρηνικό του πρόγραμμα, οι οποίες θα του επιτρέψουν να διατηρήσει την ικανότητά του να αποκτήσει πυρηνικά όπλα, με αντάλλαγμα μια ελάφρυνση των κυρώσεων, γεγονός που θα μπορούσε να προκαλέσει την κατάρρευση όλου του καθεστώτος κυρώσεων», πρόσθεσε ο ίδιος.