Ο πρωθυπουργός της Ρουμανίας, Βίκτορ Πόντα επιβεβαίωσε σήμερα ότι αποδέχθηκε την πρόταση του Εθνικού Κόμματος Φιλελευθέρων (PNL) για τον διορισμό του Αντρέι Γκερέα, στη θέση του υπουργού Οικονομίας.

Ο αρχηγός του PNL, Κριν Αντονέσκου, είχε ανακοινώσει νωρίτερα ότι το κόμμα του είχε προτείνει ομόφωνα τον Γκερέα, μετά από σχετική ψηφοφορία. Ο κ. Γκερέα ήταν επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Φιλελευθέρων στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Γκερέα ανέφερε ότι αισθάνεται τιμή για τα καθήκοντα που του ανατέθηκαν, εκφράζοντας τη βούλησή του να αποδειχθεί άξιος της εμπιστοσύνης που του παρήχθη.

"Είναι πράγματι ένα δύσκολο υπουργείο, όλοι μας βιώνουμε μία δύσκολη περίοδο, παρά το ότι τα μακροοικονομικά μεγέθη της Ρουμανία από την αρχή του έτους παρουσιάζουν μία ανοδική τάση. Η βιομηχανική παραγωγή αυξάνεται εδώ και πολύ καιρό. Γνωρίζω πολύ καλά ότι υπάρχουν πολλά άλυτα ζητήματα, παρά το ότι οι επιδόσεις του προηγούμενου υπουργού ήταν πολύ καλές. Αλλά είμαι βέβαιος, ότι σε συνεργασία με τους συναδέλφους και τους ανθρώπους στο υπουργείο, θα εκπληρώσουμε επιτυχώς τους στόχους" τόνισε ο νέος υπουργός.

Δίνοντας ένα στίγμα της πολιτικής που θα ακολουθήσει, αναφέρθηκε στην εταιρεία πετροχημικών Oltchim, η ιδιωτικοποίηση της οποίας απέτυχε πέρυσι.