Ο ηγέτης της πλειοψηφίας των Δημοκρατικών στη Γερουσία, Χάρι Ρέιντ, δήλωσε σήμερα ότι το εναλλακτικό σχέδιο για την αύξηση του ορίου του χρέους και τη χρηματοδότηση της κυβέρνησης που προωθείται από τους Ρεπουμπλικάνους στη Βουλή των Αντιπροσώπων δεν πρόκειται να εγκριθεί από τη Γερουσία.

Ο Ρέιντ υποστήριξε ότι το σχέδιο αυτό, το οποίο συζητείται στη συνάντηση που έχουν οι Ρεπουμπλικάνοι βουλευτές σήμερα, συνιστά ένα «ακραίο νομοθέτημα και δεν είναι τίποτα παραπάνω από μια καταφανή επίθεση» στη συνεργασία μεταξύ των δύο κομμάτων.

Λίγο νωρίτερα πάντως, ο πρόεδρος της Βουλής Τζον Μπένερ είχε δηλώσει ότι δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση όσον αφορά την προώθηση του νομοσχεδίου αυτού προς ψήφιση στο Σώμα

«Υπάρχουν πολλές απόψεις όσον αφορά την κατεύθυνση που πρέπει να ακολουθήσουμε. Δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις για το τι ακριβώς θα κάνουμε. Αλλά θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με τα μέλη της Βουλής ώστε να διασφαλίσουμε ότι δεν θα υπάρξει κανένα θέμα στάσης πληρωμών και ότι θα λειτουργήσει ξανά η κυβέρνηση», είπε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

«Το έχω καταστήσει σαφές εδώ και μήνες ότι η ιδέα μιας στάσης πληρωμών είναι λάθος», πρόσθεσε.