Επεισόδια σημειώθηκαν στο Ρίο μετά το τέλος μιας ειρηνικής διαδήλωσης εκπαιδευτικών των δημόσιων σχολείων, οι οποίοι απεργούν εδώ και περισσότερο από δύο μήνες, σύμφωνα με δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου.

Περίπου 45 λεπτά αφότου το συνδικάτο των εκπαιδευτικών ανακοίνωσε το τέλος της διαδήλωσης, οι αναρχικοί ακτιβιστές της ομάδας Black Blocs, ντυμένοι στα μαύρα και φορώντας κουκούλες, επιτέθηκαν με πέτρες και βόμβες μολότοφ στην αστυνομία, η οποία απάντησε με βροχή από δακρυγόνα και με σπρέι πιπεριού.

Οι διαδηλωτές, μεταξύ των οποίων ήταν και οι ακτιβιστές των Black Blocs, είχαν πραγματοποιήσει πορεία σε μια από τις κεντρικές λεωφόρους ως το δημοτικό συμβούλιο στην πλατεία Σινελάντια, όπου από το πρωί πολλά καταστήματα και τραπεζικά καταστήματα είχαν προστατεύσει τις βιτρίνες τους καλύπτοντάς τες με ξύλινες ή μεταλλικές επιφάνειες.

Οι ακτιβιστές των Black Blocs, που στη διάρκεια της πορείας φώναζαν «χωρίς υποκρισία, η αστυνομία σκοτώνει κάθε μέρα», χρησιμοποίησαν τις επιφάνειες αυτές σαν ασπίδες. Τρεις από τους ακτιβιστές συνελήφθησαν, σύμφωνα με τον ενημερωτικό ιστότοπο G1.