Σαράντα τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από συντριβή αεροσκάφους στο Λάος, σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών της Ταϊλάνδης.

Tο μοιραίο αεροσκάφος της Lao Airlines πραγματοποιούσε εσωτερική πτήση από την πρωτεύουσα Βιεντιάν στα νότια της χώρας.

Νεκροί είναι όλοι όσοι επέβαιναν σε αυτό, πλήρωμα και επιβάτες.

«Είμαι σε θέση να επιβεβαιώσω ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες μας οι 44 άνθρωποι που επέβαιναν στο αεροσκάφος σκοτώθηκαν», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Σεκ Βαναμέτι. Μεταξύ των θυμάτων υπάρχουν και πέντε Ταϊλανδοί.

Το δυστύχημα σημειώθηκε σε τμήμα του ποταμού που ανήκει στο Λάος, κοντά στο Πάξε της επαρχίας Τσαμπασάκ η οποία βρίσκεται πάνω στα σύνορα της χώρας αυτής με την Ταϊλάνδη και την Καμπότζη.

Ένα τηλεοπτικό κανάλι της Ταϊλάνδης πρόβαλε μια φωτογραφία ενός στροβιλοελικοφόρου αεροσκάφους ATR72, μισοβυθισμένου στα ρηχά νερά του ποταμού, με την ουρά κομμένη. Σε άλλο κανάλι μεταδόθηκαν εικόνες στις οποίες διακρίνονται πολλά πτώματα στην όχθη του ποταμού.

Η Lao Airlines είναι ο εθνικός αερομεταφορέας του Λάος και λειτουργεί από το 1976. Διαθέτει μόνο 14 αεροσκάφη, τα περισσότερα εκ των οποίων είναι ελικοφόρα. Πραγματοποιεί δρομολόγια στο εσωτερικό της χώρας και λίγες διεθνείς πτήσεις, κυρίως στην Κίνα, την Καμπότζη, την Ταϊλάνδη, το Βιετνάμ και τη Σιγκαπούρη.

Το αεροσκάφος κατέπεσε σε απόσταση περίπου οκτώ χιλιομέτρων από το αεροδρόμιο όπου επρόκειτο να προσγειωθεί.