Ένας μετανάστης μαχαιρώθηκε θανάσιμα σε συνοικία της Μόσχας στην οποία είχαν σημειωθεί ταραχές νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα με στόχο μετανάστες, σε μια δολοφονία η οποία φέρεται να έγινε σε αντίποινα για τον φόνο ενός Ρώσου.

Η δολοφονία του Γεγκόρ Τσερμπάκοφ την προηγούμενη Πέμπτη στη συνοικία Μπιριουλέβο, στη νότια Μόσχα, στην οποία ζουν πολλοί μετανάστες από τις πρώην σοβιετικές χώρες της Κεντρικής Ασία και του Καυκάσου, πυροδότησε τις χειρότερες ταραχές εθνικιστικού χαρακτήρα που έχουν σημειωθεί στη ρωσική πρωτεύουσα τα τελευταία τρία χρόνια.

Προτού να συλληφθεί ένας ύποπτος για τη δολοφονία του Τσερμπάκοφ την Τρίτη, ομάδες Ρώσων αναζητούσαν στους δρόμους του Μπιριουλέβο άνδρες με καταγωγή από τον Καύκασο, οι οποίοι ταίριαζαν με την περιγραφή του δολοφόνου.

Αστυνομική πηγή ανακοίνωσε ότι η σορός του μετανάστη εντοπίστηκε την Τετάρτη, σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax.

«Προειδοποιήσαμε τους μετανάστες να προσέχουν τους εθνικιστές και τώρα βρέθηκε η σορός ενός Ουζμπέκου», κατήγγειλε ο Μουχάμαντ Αμίν Μαντζούμντερ, επικεφαλής της Ομοσπονδίας Μεταναστών Ρωσίας.

Η αστυνομία ανακοίνωσε την Τρίτη ότι συνέλαβε τον Ορχάν Ζεϊνάλοφ, ο οποίος κατάγεται από το Αζερμπαϊτζάν, για τη δολοφονία του Τσερμπάκοφ.

Σε βίντεο το οποίο δόθηκε στη δημοσιότητα από την αστυνομία, ο κ. Ζεϊνάλοφ παραδέχεται ότι δολοφόνησε τον 25χρονο Ρώσο, όμως δηλώνει ότι βρισκόταν σε αυτοάμυνα.