Νέες συνομιλίες για τα πυρηνικά του Ιράν στις 7 Νοεμβρίου

Νέες συνομιλίες για τα πυρηνικά του Ιράν στις 7 Νοεμβρίου

Ο επόμενος γύρος των διαπραγματεύσεων μεταξύ της Ομάδας 5+1 και το Ιράν για το πυρηνικό του πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί στη Γενεύη στις 7 και 8 Νοεμβρίου, όπως ανακοίνωσε σήμερα η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Άστον, μετά την ολοκλήρωση μιας διήμερης συνάντησης που είχαν οι δύο πλευρές.

Η Άστον υπογράμμισε ότι οι συμμετέχοντες στις διαπραγματεύσεις «δεν θα μιλήσουν (δημόσια) για τις λεπτομέρειες» του σχεδίου που πρότεινε το Ιράν.

Πάντως σχολιάζοντας την πρόταση της Τεχεράνης η Άστον δήλωσε ότι πρόκειται για μια «σημαντική συμβολή» και πρόσθεσε ότι η Ομάδα 5+1 (ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα, Βρετανία, Γαλλία και Γερμανία) την εξετάζει «προσεκτικά».

Εξάλλου η ίδια σημείωσε ότι οι δύο πλευρές συμφώνησαν πως ειδικοί στα πυρηνικά και τις κυρώσεις θα συναντηθούν πριν τη σύνοδο του Νοεμβρίου.

Στη συνέντευξη Τύπου η Άστον δήλωσε επίσης ότι οι διαπραγματεύσεις των δύο προηγούμενων ημερών ήταν πιο λεπτομερείς από αυτές που είχαν πραγματοποιηθεί στο παρελθόν, ενώ τις αποκάλεσε: «τις πιο λεπτομερείς (συζητήσεις) που είχαμε ποτέ (…). Ξεκαθαρίσαμε ήδη τις θέσεις μας σε αρκετά ζητήματα».

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο