Ο επόμενος γύρος των διαπραγματεύσεων μεταξύ της Ομάδας 5+1 και το Ιράν για το πυρηνικό του πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί στη Γενεύη στις 7 και 8 Νοεμβρίου, όπως ανακοίνωσε σήμερα η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Άστον, μετά την ολοκλήρωση μιας διήμερης συνάντησης που είχαν οι δύο πλευρές.

Η Άστον υπογράμμισε ότι οι συμμετέχοντες στις διαπραγματεύσεις «δεν θα μιλήσουν (δημόσια) για τις λεπτομέρειες» του σχεδίου που πρότεινε το Ιράν.

Πάντως σχολιάζοντας την πρόταση της Τεχεράνης η Άστον δήλωσε ότι πρόκειται για μια «σημαντική συμβολή» και πρόσθεσε ότι η Ομάδα 5+1 (ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα, Βρετανία, Γαλλία και Γερμανία) την εξετάζει «προσεκτικά».

Εξάλλου η ίδια σημείωσε ότι οι δύο πλευρές συμφώνησαν πως ειδικοί στα πυρηνικά και τις κυρώσεις θα συναντηθούν πριν τη σύνοδο του Νοεμβρίου.

Στη συνέντευξη Τύπου η Άστον δήλωσε επίσης ότι οι διαπραγματεύσεις των δύο προηγούμενων ημερών ήταν πιο λεπτομερείς από αυτές που είχαν πραγματοποιηθεί στο παρελθόν, ενώ τις αποκάλεσε: «τις πιο λεπτομερείς (συζητήσεις) που είχαμε ποτέ (…). Ξεκαθαρίσαμε ήδη τις θέσεις μας σε αρκετά ζητήματα».