Η κυβέρνηση δεν σχολιάζει εμπιστευτικής φύσης επιστολές, «οι οποίες διαρρέουν με σκοπό να δημιουργήσουν εντυπώσεις και να εξυπηρετήσουν σκοπιμότητες», ανέφερε σε γραπτή δήλωση του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρίστος Στυλιανίδης.

Ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου (ΚΤΚ) Πανίκος Δημητριάδης, όπως ανέφερε ο Τύπος, έστειλε επιστολή στον πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη, ζητώντας του κατ' ιδίαν συνάντηση για να συζητήσουν τις διαφωνίες που έχουν, αλλά τις δηλώσεις του κ. Αναστασιάδη περί του ότι ενδέχεται να εξετάσει την παύση του από το θώκο —κατά την σχετική σεναριολογία στην οποία αντέδρασε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ)—, καθώς και να τον ενημερώσει για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης.

Ο κ. Στυλιανίδης είπε η επιστολή ότι θα απαντηθεί από τον πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη και αν χρειαστεί θα οριστεί συνάντηση αφού ο διοικητής της ΚΤΚ επιστρέψει από το εξωτερικό μεθαύριο Παρασκευή.

Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε πως θα γίνει ό,τι χρειάζεται «προκειμένου να συνεχιστεί η συνεργασία» αλλά τόνισε ότι «πρέπει να υπάρχουν καθαρές θέσεις όσον αφορά την προοπτική του τόπου».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πάντως παραδέχθηκε ότι υπάρχουν συγκεκριμένες διαφωνίες με τον διοικητή, αλλά κάλεσε «προς όφελος του τόπου και για την καλή εικόνα της Κύπρου (. . .) να λέγονται λιγότερα και να γίνονται περισσότερα».