current views are: 1

16 Οκτωβρίου 2013
Δημοσίευση17:45

Συρία: Ο στρατός ανακατέλαβε στρατηγικής σημασίας πόλη

Την στρατηγικής σημασίας πόλη Μπουέιντα, νότια της Δαμασκού ανακατέλαβε σήμερα ο συριακός στρατός με την υποστήριξη της λιβανικής οργάνωσης Χεζμπολάχ. 

Δημοσίευση 17:45’
αρθρο-newpost

Την στρατηγικής σημασίας πόλη Μπουέιντα, νότια της Δαμασκού ανακατέλαβε σήμερα ο συριακός στρατός με την υποστήριξη της λιβανικής οργάνωσης Χεζμπολάχ. 

Την στρατηγικής σημασίας πόλη Μπουέιντα, νότια της Δαμασκού ανακατέλαβε σήμερα ο συριακός στρατός με την υποστήριξη της λιβανικής οργάνωσης Χεζμπολάχ. Η πόλη βρισκόταν υπό τον έλεγχο των εξεγερμένων εδώ και μήνες, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Αυτή η στρατιωτική επιτυχία των δυνάμεων του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ σημειώνεται μετά την κατάληψη την Παρασκευή δύο ακόμη πόλεων νότια της πρωτεύουσας, όπως ανακοίνωσαν τα συριακά μέσα. Τα κυβερνητικά στρατεύματα προσπαθούν εδώ και καιρό να σπάσουν τον κλοιό των εξεγερμένων νότια της Δαμασκού.

Στις 11 Οκτωβρίου ο στρατός ανακατέλαβε τις πόλεις Χουσεϊνίγε και Ντιεμπίγε, που βρίσκονται κοντά στην Σαγέντα Ζεϊνάμπ, όπου βρίσκεται ένας ιερός τόπος προσκυνήματος για τους σιίτες, με την υποστήριξη της Χεζμπολάχ. Οι μάχες συνεχίζονται ακόμη γύρω από την Σαγέντα Ζεϊνάμπ, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο. Οι αντάρτες ελέγχουν πολλές περιοχές γύρω από τη Δαμασκό, τις οποίες πολιορκούν τα τακτικά στρατεύματα.

Την ίδια στιγμή, ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν διόρισε σήμερα την ολλανδή Σίγκριντ Κάαγκ επικεφαλής της κοινής αποστολής του ΟΗΕ και του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (ΟΑΧΟ), που έχει αναλάβει την καταστροφή του χημικού οπλοστασίου της Συρίας.

Ο Μπαν ανακοίνωσε επίσης στον Τύπο ότι ο ΟΗΕ θα ενισχύσει τις προσπάθειές του ώστε να πραγματοποιηθεί η ειρηνευτική σύνοδος για τη Συρία, γνωστή και ως Γενεύη 2, στέλνοντας τον μεσολαβητή Λάκνταρ Μπραχίμι στην περιοχή «τις επόμενες ημέρες».


σχετικα αρθρα