Πυρ εναντίον ισλαμιστών, σύμφωνα με την Άγκυρα, ανταρτών στη Συρία άνοιξε ο τουρκικός στρατός στη μεθόριο, μετά από νέο «αδέσποτο» όλμο που έπεσε στην τουρκική πλευρά της μεθορίου. Ο όλμος δεν εξερράγη. Η Άγκυρα έχει επανειλημμένα προχωρήσει σε περιορισμένα αντίποινα μετά από ανάλογα περιστατικά στη μεθόριο.

Όπως ανακοίνωσαν οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, η απάντηση του τουρκικού στρατού ήρθε μετά από όλμο που απέδωσε στην οργάνωση «Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και στο Λεβάντε» (ISIL), η οποία θεωρείται ότι σχετίζεται με την Αλ Κάιντα.

Η ομάδα έχει καταλάβει περιοχές της Συρίας κοντά στα σύνορα με την Τουρκία τις τελευταίες εβδομάδες.

Σύμφωνα με το γενικό επιτελείο στρατού της Τουρκίας, εβλήθησαν τέσσερις οβίδες από το τουρκικό πυροβολικό εναντίον θέσεων της ISIL γύρω από την Άζαζ, μια περιοχή στρατηγικής σημασίας σε απόσταση περίπου 5 χλμ. από τα σύνορα.

Οι τουρκικές δυνάμεις έχουν ανταποδώσει επανειλημμένα τα πυρά όταν το τουρκικό έδαφος πλήττεται κατά την διάρκεια της εμφύλιας σύρραξης στη Συρία, αλλά αυτή είναι η πρώτη φορά που ανακοινώνεται ότι ο τουρκικός στρατός στοχοθέτησε και έπληξε θέσεις της συγκεκριμένης οργάνωσης.