Την «απαγωγή» του φέρετρου του Έριχ Πρίμπκε σκοπεύουν να καταγγείλουν οι συγγενείς του πρώην αξιωματικού των SS της ναζιστικής Γερμανίας, ο οποίος πέθανε στην Ρώμη σε ηλικία 100 ετών την Παρασκευή, όπως έκανε γνωστό ο δικηγόρος του θανόντα.

Τις τελευταίες ώρες, ουδείς γνωρίζει με βεβαιότητα πού βρίσκεται η σορός του Πρίμπκε, ο οποίος είχε καταδικαστεί για ένα από τα χειρότερα εγκλήματα πολέμου στην ιστορία της Ιταλίας.

Το βράδυ της Τετάρτης, ιταλικά μέσα ενημέρωσης είχαν μεταδώσει ότι μια νεκροφόρα η οποία μετέφερε το φέρετρο είχε εξέλθει του στρατιωτικού αεροδρομίου Πράτικα Ντι Μάρε, λίγο έξω από την Ρώμη.

Το πρωί της Πέμπτης, αντιθέτως, οι ιστότοποι των μεγαλύτερων εφημερίδων της χώρας αναφέρουν ότι «τίποτα δεν έχει αλλάξει» και ότι η σορός βρίσκεται ακόμη εντός του στρατιωτικού αεροδρομίου.

«Οι συγγενείς του Έριχ Πρίμπκε εννοούν να καταθέσουν μήνυση για απαγωγή του φέρετρου και ζητούν να μάθουν άμεσα πού βρίσκεται για να τους επιστραφεί αμέσως», τόνισε ο Πάολο Τζακίνι, δικηγόρος του αποθανόντος πρώην αξιωματικού, ο οποίος είχε το πρόσταγμα της εκτέλεσης 335 άμαχων τον Μάρτιο του 1944.