Ο Μουαμάρ Καντάφι χρησιμοποιώντας κάθε μέσο για να παραμείνει στην εξουσία, βομβάρδισε τους αντικαθεστωτικούς διαδηλωτές, χρησιμοποίησε άρματα μάχης και τακτικό στρατό εναντίων τους και στην συνέχεια απευθύνθηκε στους ελεύθερους επαγγελματίες του είδους.

Οι πληροφορίες για την χρήση μισθοφόρων από το καθεστώς Καντάφι,πληθαίνουν και μετά από τα ίχνη που άφηναν πίσω τους, τώρα υπάρχουν και στοιχεία για την δράση και την μεταφορά τους στην Λιβύη.

Έτσι το αεροδρόμιο Ζάβεντεμ των Βρυξελλών, εδώ και ημέρες κατακλύζεται από Ευρωπαίους και Αφρικανούς μισθοφόρους, που μεταφέρονται στην Λιβύη, με την λιβυκή εταιρία Afriqiyah, η οποία είναι μέλος της ΙΑΤΑ, που ανήκει στην οικογένεια Καντάφι.

Πριν από δύο ημέρες έγινε ερώτηση στην αίθουσα Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το γεγονός, ότι οι πτήσεις της Afriqiyah, προς την Τρίπολη, μεταφέρουν αποκλειστικά μισθοφόρους, από την ημέρα της εξέγερσης των Λίβυων.

Υπάρχει το ρητό που υποστηρίζει ότι “στον πόλεμο όλα επιτρέπονται”, στην κατάλληλη τιμή φυσικά και τα “μεροκάματα” ξεπερνούν τα 1.000 δολάρια την ημέρα, χωρίς να υπολογίζονται τα μπόνους, που προκύπτουν συχνά σε τέτοιες καταστάσεις.

Από την άλλη πλευρά οι διαδηλωτές, έχουν αποκτήσει οπλισμό κυρίως από τις στρατιωτικές αποθήκες της Βεγγάζης, μετά την κατάληψή της και όχι μόνο αμύνονται αλλά σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν αιχμαλωτίσει και ομάδες κρούσης των αξιόμαχων μισθοφόρων του Καντάφι.

Οι οποίοι σε τέτοια επαγγελματικά μίτινγκ, βρίσκουν την ευκαιρία να συναντιούνται και να “ξεσκουριάζουν”,προσφέροντας τις υπηρεσίες τους, με το αζημίωτο. Η εξωτερική επέμβαση έχει φτάσει στην Λιβύη, αλλά αποτελείται από στρατιώτες του ΝΑΤΟ ή του Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, αλλά από μισθοφόρους.

Όλος...ο καλός ο κόσμος από το Βέλγιο, την Γαλλία, την Γερμανία, την Βρετανία, έχει τώρα την δυνατότητα να συναντηθεί με τους Αφρικανούς συναδέλφους και να επιδοθούν στο “κυνήγι” των αντικαθεστωτικών διαδηλωτών στην Λιβύη, σε μία προσπάθεια του Καντάφι να καταστείλει την εξέγερση, η οποία έχει μετατραπεί σε εμφύλιο πόλεμο.