Αρκετοί άνθρωποι τραυματίστηκαν στις συγκρούσεις που ξέσπασαν στην πόλη Μαντίνατ Χάμαντ, μεταξύ σουνιτών και σιιτών, οι οποίοι αποτελούν την πλειοψηφία στο Μπαχρέιν.

Πρόκειται για τα πρώτα επεισόδια βίας που σημειώνονται στη χώρα μεταξύ θρησκευτικών κοινοτήτων, μετά το κύμα διαδηλώσεων, κυρίως δυσαρεστημένων σιιτών, που είχε ξεσπάσει πριν από δύο εβδομάδες στο Μπαχρέιν με αίτημα τις δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις.

Σήμερα επανήλθε γρήγορα η ηρεμία μετά τις χθεσινοβραδινές συγκρούσεις, οι οποίες ξέσπασαν λόγω οικογενειακής διαμάχης ή ενός τροχαίου δυστυχήματος ή και των δύο, σύμφωνα με διαφορετικές μαρτυρίες κατοίκων.

"Αυτοί που ενεπλάκησαν ανέρχονται σε περίπου εκατό", δήλωσε ένας κάτοικος της Μαντίνατ Χάμαντ, την ώρα που πάνω από αυτήν την πόλη πετούσαν ελικόπτερα της αστυνομίας.

Το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι η αστυνομία έθεσε την κατάσταση υπό έλεγχο σε περίπου δύο ώρες με τη βοήθεια τοπικών πολιτικών και υψηλόβαθμων κυβερνητικών αξιωματούχων.

Αργότερα σήμερα πραγματοποιήθηκαν στην πόλη αυτή δύο αντικυβερνητικές διαδηλώσεις χωρίς να σημειωθούν επεισόδια, ενώ δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι πραγματοποίησαν πορεία στην κύρια οδική αρτηρία της πρωτεύουσας Μανάμα και διέσχισαν την πλατεία του Μαργαριταριού, όπου είχαν σημειωθεί οι αιματηρές συγκρούσεις πριν από δύο εβδομάδες.

Επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο Μπαχρέιν μετά τη χρήση βίας που έκανε η αστυνομία και ο στρατός για να διαλύσει τις διαδηλώσεις.

Η βία σταμάτησε, όταν η κυβέρνηση υποχωρώντας στις διεθνείς πιέσεις, έδωσε εντολή στις δυνάμεις ασφαλείας να εγκαταλείψουν τους δρόμους και δεσμεύτηκε να αρχίσει συνομιλίες.