Ένας νεκρός και 100 κατεστραμμένα σπίτια είναι μέχρι στιγμής ο απολογισμός των περίπου 100 πυρκαγιών που μαίνονται ανεξέλεγκτες κοντά στο Σίδνεϊ.

Συγκεκριμένα, ένας 63χρονος πέθανε από καρδιακή προσβολή την Πέμπτη, ενώ προσπαθούσε να σώσει το σπίτι του από τη φωτιά σε μια παράκτια κοινότητα βόρεια του Σίδνεϊ.

Χιλιάδες πολίτες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, καθώς οι αρχές προειδοποίησαν ότι υπάρχει κίνδυνος για μεγαλύτερες καταστροφές.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, οι φωτιές τροφοδοτούνται από τις ασυνήθιστα υψηλές θερμοκρασίες και τους ισχυρούς ανέμους.

Προειδοποιήσεις έκτακτης ανάγκης παραμένουν σε ισχύ για τις πυρκαγιές στο Μπλου Μοντέιν και στην Κεντρική Ακτή βόρεια του Σίδνεϊ. Τόσο η αστυνομία όσο και η υπηρεσία Έκτακτης Ανάγκης ανέφεραν ότι η καταστροφή μόλις 100 σπιτιών θα μπορούσε να θεωρηθεί «τύχη» δεδομένου του μεγέθους της απειλής από τις πυρκαγιές .

Υπενθυμίζεται ότ το 2009 οι πυρκαγιές στη Βικτόρια σκότωσαν 173 ανθρώπους και προκάλεσαν καταστροφές ύψους 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων.