Συνολικά 49 κατηγορίες απαγγέλθηκαν σήμερα στον Τζάρεντ Λόουνερ, ο οποίος κατηγορείται ότι είναι ο δράστης του μακελειού στην Τουσόν της Αριζόνας στις αρχές του Ιανουαρίου, στο οποίο έχασαν τη ζωή τους έξι άνθρωποι και τραυματίστηκε η βουλευτής των Δημοκρατικών Γκάμπριελ Γκίφορντς.

Ο Λόουνερ θα παρουσιαστεί αύριο ενώπιον ομοσπονδιακού δικαστή στην Τουσόν για να δηλώσει αν είναι αθώος ή ένοχος, ενώ στα τέλη Ιανουαρίου, είχε δηλώσει αθώος σε τρεις κατηγορίες που του είχαν απαγγελθεί για απόπειρα δολοφονίας.

Ο 22χρονος συνελήφθη εκεί που έγινε το μακελειό, σε συγκέντρωση που είχε διοργανώσει η Γκίφορντς στις 8 Ιανουαρίου σε εμπορικό κέντρο της Τουσόν.

Ο Λόουνερ διώκεται για το φόνο έξι ατόμων, μεταξύ των οποίων ένας ομοσπονδιακός δικαστής, ένα κοριτσάκι και ένα μέλος της ομάδας της Γκίφορντς. Αυτή βρίσκεται μεταξύ των 13 ανθρώπων που τραυματίστηκαν στο μακελειό.

Η βουλευτής γλίτωσε ως εκ θαύματος, καθώς είχε τραυματιστεί σοβαρά από σφαίρα στο κεφάλι. Μετά τη νοσηλεία της η Γκίφορντς μεταφέρθηκε σε κέντρο αποκατάστασης, στο οποίο βρίσκεται έκτοτε.