Ιατρική ομάδα από το νοσοκομείο Αλεξαντρόβσκα της Σόφιας θα εξετάσει τα παιδιά στο κέντρο διαμονής προσφύγων από τη Συρία, στην περιοχή Βραζντέμπνα της βουλγαρικής πρωτεύουσας, στο πλαίσιο του προγράμματος "Do good" (Κάνε καλό) του συγκεκριμένου νοσηλευτικού ιδρύματος.

Στην ιατρική ομάδα που θα επισκεφθεί, αύριο, το κέντρο διαμονής προσφύγων στη Βραζντέμπνα και στη συνέχεια θα μεταβεί στα κέντρα υποδοχής προσφύγων σε όλη τη χώρα, μετέχουν παιδίατροι, οφθαλμίατροι, χειρουργοί και ειδικοί έκτακτης φροντίδας. Θα συνοδεύονται από δύο Σύριους γιατρούς, μέλη του προσωπικού του νοσοκομείου Αλεξαντρόβσκα, που θα βοηθήσουν στη διερμηνεία.

Η οργάνωση Εβραίων στη Βουλγαρία Shalom θα προσφέρει, στο πλαίσιο του προγράμματος, γυαλιά στα παιδιά προσφύγων με προβλήματα όρασης, αλλά και τρόφιμα και γλυκά σε όλα τα παιδιά που θα υποβληθούν στις ιατρικές εξετάσεις. Όσα παιδιά έχουν ανάγκη νοσηλείας θα μεταφερθούν στο νοσοκομείο Αλεξαντρόβσκα.

Η πρωτοβουλία "Do Good" ξεκίνησε τον Αύγουστο με αφορμή την 70η επέτειο από τη διάσωση των Εβραίων στη Βουλγαρία και τη απόδοση φόρου τιμής στα θύματα του Ολοκαυτώματος.

Από την έναρξη υλοποίησης του προγράμματος, Αμερικανοί και Ισραηλινοί γιατροί, γιατροί εβραϊκής καταγωγής και γιατροί του νοσοκομείου Αλεξαντρόβσκα έχουν εξετάσει 2.000 παιδιά άπορων οικογενειών στη βορειοδυτική Βουλγαρία