Οι ιταλικές αρχές προχώρησαν στην απέλαση πέντε γάλλων πολιτών, τους οποίους τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης χαρακτηρίζουν μέλη του Μπλακ Μπλοκ, στο πλαίσιο των ελέγχων που διενεργούνται για την ομαλή διεξαγωγή της αυριανής διαδήλωσης στην Ρώμη εναντίον της πολιτικής οικονομικής λιτότητας.

Κατά δημοσιογραφικές πληροφορίες, σε δυο από τους πέντε απελαθέντες είχαν απαγγελθεί στο παρελθόν κατηγορίες για «τρομοκρατική δράση».

Πρόκειται για πρόσωπα είκοσι ως σαράντα ετών και η διεύθυνση της αστυνομίας της Ρώμης άφησε να διαρρεύσει ότι «εξακριβώθηκε ότι είναι επαγγελματίες ταραξίες».

Παράλληλα, αστυνομικοί προχώρησαν σε κατάσχεση φορτηγού, κοντά στο πανεπιστήμιο της Ρώμης Λα Σαπιέντσα, στο εσωτερικό του οποίου βρέθηκαν ρόπαλα, ένα σφυρί και σιδερένιες μπίλιες.

Η αυριανή διαδήλωση πρόκειται να ξεκινήσει στις 14:30 (τοπική ώρα, 15:30 ώρα Ελλάδας) κι υπολογίζεται ότι πρόκειται να λάβουν μέρος σε αυτή, τουλάχιστον 20.000 άνθρωποι.

Η νομαρχία και η διεύθυνση της αστυνομίας της Ρώμης, εδώ και αρκετές ημέρες, έχουν κάνει γνωστό ότι θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια για να απομονωθούν τυχόν βίαιοι συμμετέχοντες στην εν λόγω κινητοποίηση.