Επιβατικό τρένο στο Μπουένος Άιρες ξέφυγε το Σάββατο το πρωί (τοπική ώρα) από την πορεία του και προσέκρουσε στον ίδιο σταθμό όπου πέρυσι 52 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε παρόμοιο δυστύχημα.

Σύμφωνα με αξιωματούχους, τουλάχιστον 35 άνθρωποι τραυματίστηκαν, πέντε εκ των οποίων σοβαρά, ωστόσο δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής αναφορές για θανάτους.

Εξοργισμένοι άνθρωποι οι οποίοι βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο σταθμό άρχισαν να φωνάζουν «δολοφόνε» στον οδηγό της αμαξοστοιχίας προτού οι αστυνομικές αρχές και το προσωπικό έκτακτης ανάγκης φτάσουν στο σημείο του ατυχήματος και τον απεγκλωβίσουν.

Ο οδηγός μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο υπό αστυνομική κράτηση, ενώ 10 ακόμη επιβάτες διακομίστηκαν σε τοπικές κλινικές, δήλωσαν οι αρχές της Αργεντινής.

«Το τρένο δεν έκοψε καθόλου ταχύτητα καθώς πλησιάζαμε το σταθμό. Τα φρένα δεν λειτούργησαν καθόλου», δήλωσε ένας από τους επιβάτες της αμαξοστοιχίας.

«Ορισμένοι άνδρες, οι οποίοι δεν είχαν τραυματιστεί σοβαρά και μπορούσαν να περπατήσουν μετά το ατύχημα βγήκαν έξω και άρχισαν να ψάχνουν τον οδηγό. Ήθελαν να τον σκοτώσουν», δήλωσε στο πρακτορείο Reuters, χωρίς όμως να δώσει το όνομά του.

Ο αργεντινός υπουργός Ασφάλειας, Σέρτζιο Μπέρνι, τόνισε στους δημοσιογράφους ότι μέχρι στιγμής 35 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί, όχι μόνο επιβάτες αλλά και ορισμένοι που περίμεναν το τρένο στο σταθμό.

Πρόσθεσε ότι είναι πολύ νωρίς ακόμα για να υπάρξει εκτίμηση σχετικά με τα αίτια που προκάλεσαν το ατύχημα, ωστόσο δήλωσε ότι οι αρχές έχουν αρχίσει σχετική έρευνα.