Τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα από την έκρηξη βόμβας κατά τη διέλευση επιβατηγού τρένου στην επαρχία του Μπαλουτσιστάν στο νοτιο-δυτικό Πακιστάν, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

"Επρόκειτο για βομβιστική επίθεση, ο στόχος ήταν ένα επιβατηγό τρένο. Τουλάχιστον 6 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 17 τραυματίσθηκαν", δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της επαρχίας η οποία πλήττεται από τοπικό αυτονομιστικό ένοπλο κίνημα και τη δραστηριότητα των ταλιμπάν.

Η βόμβα είχε τοποθετηθεί στη σιδηροδρομική γραμμή Ραβαλπίντι-Κουέτα. Η έκρηξη προκάλεσε τον εκτροχιασμό της αμαξοστοιχίας. Εξι από τους τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Στα μέσα του Αυγούστου, δύο άνθρωποι είχαν σκοτωθεί κατά τη διάκρεια επίθεσης με ρουκέτα εναντίον επιβατηγού τρένου στην ίδια επαρχία.

Η επαρχία του Μπαλουτσιστάν, που συνορεύει με το Ιράν και το Αφγανιστάν, είναι θέατρο συγκρούσεων ανάμεσα στις ένοπλες αυτονομιστικές δυνάμεις της περιοχής και τον πακιστανικό στρατό και επιθέσεων σουνιτικών οργάνωσεων κατά της σιιτικής μειοψηφίας.

Ισχυρή σεισμική δόνηση προκάλεσε τον περασμένο μήνα τον θάνατο 400 ανθρώπων στην επαρχία αυτή που παραμένει η φτωχότερη του Πακιστάν παρά τα πλούσια κοιτάσματα φυσικού αερίου, χαλκού και χρυσού που διαθέτει.