Σοκαριστικές είναι οι αποκαλύψεις του συγγραφέα Τζέιμς Σουάνσον στο βιβλίο του "End of Days: The Assassination of John F Kennedy", στο οποίο κάνει λόγο για την κλοπή του εγκεφάλου του δολοφονηθέντος προέδρου Τζον Φ. Κένεντι, από τον μικρότερο αδερφό του Ρόμπερτ.

Όπως αναφέρει ο συγγραφέας, αμέσως μετά τη δολοφονία του JFK και κατά τη διάρκεια της αυτοψίας στη σορό του, ο Ρόμπερτ Κένεντι πήρε μέρος του εγκεφάλου, ώστε να μην αποκαλυφθούν προβλήματα υγείας ή χρήση ναρκωτικών από τον νεκρό πλέον πρόεδρο.

Σύμφωνα με τη Mirror, όπως σημειώνεται στο βιβλίο, ο εγκέφαλός του τοποθετήθηκε σε ένα ανοξείδωτο δοχείο και αποθηκεύτηκε σε αρχειοθήκη των Μυστικών Υπηρεσιών, προτού μεταφερθεί και αποθηκευθεί στα Εθνικά Αρχεία. Ο Σουάνσον γράφει ότι το δοχείο αυτό εξαφανίστηκε από τα Εθνικά Αρχεία και θεωρεί υπεύθυνο γι' αυτό τον Ρόμπερτ Κένεντι. 

Σύμφωνα με θεωρίες συνωμοσίας, ο εγκέφαλος εκλάπη για να αποκρυφθεί ότι ο πρόδρος πυροβολήθηκε από μπροστά και όχι από το σημείο όπου θεωρείται ότι τον πυροβόλησε ο Λι Χάρβεϊ Όσβαλντ.